Květoslav Šimek
Premium
4. října 2019 • 11:22

Straka o burcování na Facebooku i stavu Sparty: Měla by být jinde

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouzlo. Nádech nostalgie. Tak mluví trenér František Straka o zápasech proti Spartě. S Karvinou by ji ve 12. kole FORTUNA:LIGY rád potrápil. Osud jeho bývalého klubu mu rozhodně lhostejný není. Což dal znát i v emotivním komentáři na Facebooku po derby se Slavií. „Volám všechny sparťany do boje,“ psal Straka. „Názor, bezprostřední reakce. Ne zlý úmysl,“ vysvětluje v rozhovoru pro iSport Premium, kde se vrací i k loňské výhře svého týmu 3:1 na Letné.



Plně se koncentruje na duel se Spartou. František Straka by ji s Karvinou rád překvapil jako v závěru minulé sezony, kdy v Praze vyhráli 3:1. V rozhovoru pro Sport se nicméně vrací i k emotivnímu komentáři po prohře Sparty se Slavií 0:3 v derby.

Na Facebooku pod vaším jménem stálo, že voláte všechny sparťany do boje. Byl to tedy váš reálný komentář?
„To je názor, dál se k němu nechci vyjadřovat. Soustředím se na nadcházející zápas. Samozřejmě nás všechny sparťany mrzí, co se stalo. Rivalita mezi pražskými S je obrovská. Jako hráč si nepamatuju, že bychom takhle prohráli se Slavií. Takovým způsobem 0:3 doma. Sparťani jsou naštvaní. I z postavení v tabulce. Tohle byla má bezprostřední reakce, ne zlý úmysl.“

Osud Sparty vám není lhostejný?
„Určitě ne. Už jsem říkal, že jsem se chtěl celé sparťanské veřejnosti omluvit, že jsem tenkrát šel trénovat Slavii (2011/12). Bylo to tak, byl to můj job. Já přišel na Spartu v roce 1979, byl jsem tam do roku 1988. pak i jako trenér. Sparta zůstane navždy tím, co jsem tam prožíval jako hráč. To bylo něco fenomenálního. I proto mě to teď 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud