Michal Koštuřík
Premium
8. listopadu 2019 • 17:30

Ve Slovácku roste naděje. Průměr nul lepší než Čech, potřebuje přibrat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V říjnu mu bylo jednadvacet let a chytá pravidelně v nejvyšší soutěži. Už to je ve FORTUNA:LIZE naprosto výjimečné. A když sbíráte nuly podobným tempem jako ve stejném věku Petr Čech, první odlesky slávy vás nemůžou minout. V průměru čistých kont na zápas je Matouš Trmal ze Slovácka dokonce lepší než brankářská legenda. „Tohle slyším poprvé. Potěší to, Petr Čech byl odmalička můj nejoblíbenější gólman,“ přiznává hubený odchovanec Tasovic. V článku pro iSport Premium najdete i srovnání mladého gólmana s ostatními nejlepšími brankáři ligové historie i současnosti.



Kouč Slovácka Martin Svědík individuality moc nechválí. To už musí být. Po posledním domácím utkání s Opavou (4:0) sám od sebe zmínil zvýšený přínos brankáře Matouše Trmala pro mužstvo. „Přijde mi, že tomu jde naproti. Je vnímavý, pracovitý. Snaží se být jiný, něco změnit,“ všímá si.

Souhlas, Matouši? „Nevím, jestli dělám něco jinak, ale je lepší to slyšet od trenéra. Když to říká, asi na tom něco bude. Člověku to dodá větší motivaci,“ těší pochvala talentovaného mladíka, který se v zápasech cítí jako slavný vzor Petr Čech v Chelsea.

Statistiky Matouše Trmala v sezoně 2019/20
14 zápasů 160 minut
7 čistých kont 16 inkasovaných branek
střely/zásahy 60/44 73,3% úspěšnost zásahů
přihrávky 472 78,2% úspěšnost přihrávek


Tohle srovnání fakt nekulhá. Slovácko má na podzim výtečnou defenzivu, která pouští soupeře do minima tutových šancí. Gólmanovým úkolem pak je, aby zůstal plně koncentrovaný, spolehlivě stahoval centry a v pravou chvíli vystřihl klíčový zákrok.

Věřte, že to není legrace. Přesně tohle prožíval roky Čech v anglickém velkoklubu, když měl před sebou „čističe“ Johna Terryho a jeho schopné kumpány. Pokud tým proti jedné tutovce nepodržel, bodová ztráta se házela na jeho hlavu. Trmal má z úvodu sezony podobnou zkušenost. „Čecha jsem sledoval, kvůli němu jsem chvíli fandil Chelsea,“ popisuje.

Jeho „Terrym“ je mazák Michal Kadlec, případně Stanislav Hofmann. Tihle dva stopeři drží obranu, za níž roste Česku naděje. Ne, Petr Čech II. z Trmala nejspíš nikdy nebude. Takové dispozice nemá, ovšem slušnou kariéru s přesahem za Uherské Hradiště udělat může. Nyní je v lize o velký krok před svými vrstevníky. Už delší dobu. A přísný Svědík ho sem tam pochválí.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud