18. listopadu 2019 • 16:44

Kotalík končí ve Spartě, řešil přestupy. Větší odpovědnost bude mít Rosický

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Významně se podílel se na příchodech Nicolae Stancia, Bořka Dočkala, ale i na exportu hráčů směrem ze Sparty. Další transfery už však Adam Kotalík, někdejší generální ředitel a člen představenstva Pražanů, nepřidá. Po dohodě s majitelem Danielem Křetínským v nejbližší době v klubu končí. „Nastal čas na změnu,“ cituje oficiální prohlášení předsedu představenstva.



Jeden z významných činitelů v letenském klubu za poslední roky je na odchodu. Někdejší generální ředitel a v uplynulých sezonách člen představenstva pověřený dotahováním přestupů směrem do klubu i ven, Adam Kotalík, po více jak čtyřech letech opouští Spartu.

„Dokázal významně rozšířit rádius Sparty v oblasti transferů,“ ocenil Kotalíkův přínos majitel Letenských Daniel Křetínský. „Nicméně nastal čas na změnu, jejímž základem je ještě větší samostatná odpovědnost Tomáše Rosického za sportovní úsek a především A-tým,“ uvedl předseda představenstva.

Jakmile v posledních sezonách došlo na přestupy, odváděl Kotalík na Letné černou práci. Vyjednával o smlouvách a řešil nezbytné náležitosti pro dokončení transferů. Podílel se například na příchodu i prodeji Nicolae Stancia. Významnou roli sehrál při návratu Bořka Dočkala z Číny a podepsaný je i pod prodejem Martina Dúbravky do Newcastlu.

„Díky Adamovi jsme byli schopni získat kvalitní hráče z různých zahraničních soutěží a realizovat ekonomicky velmi úspěšné transfery směrem ven z klubu,“ přitakal Křetínský v oficiálním prohlášení.

Zároveň však Sparta během Kotalíkova působení v klubu nevykazovala výrazné sportovní úspěchy, což Křetínský nezapomněl připomenout.

„Adam působil na Spartě ve složitém období, které pro nás, s výjimkou účasti ve čtvrtfinále Evropské ligy a vítězství v základní skupině Evropské ligy v následujícím ročníku, nebylo úspěšné. Přesto Adamovi patří za jeho práci pro Spartu velké poděkování. Často čelil velkému tlaku, který v mnoha případech nebyl spravedlivý,“ dodal Křetínský.

Výkonné funkce předá již v nejbližší době. Do konce sezony by měla někdejší majitelova pravá ruka fungovat jako poradce představenstva, než jeho agendu převezme současný sportovní ředitel Tomáš Rosický. Právě jeho role momentálně výrazně zesílí. Jen ve výjimečných případech se klub podle vyjádření generálního ředitele Františka Čupra obrátí na specializovaného advokáta.

„Jeho jméno oznámíme v průběhu krátké doby. Menší transfery a smlouvy bude realizovat sportovní úsek Sparty v koordinaci s úsekem mládeže,“ popsal Čupr, jak se změní organizace transferů po Kotalíkově odchodu.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud