Premium
3. prosince 2019 • 05:00

Kolářův možný přestup: úskalí, pozitiva a možní nástupci ve Slavii

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Rosický a hned po něm on. Ondřej Kolář se může v zimě stát druhým nejdražším hráčem na trase česká liga – zahraničí. A suverénně nejhodnotnějším gólmanem. Francouzské OGC Nice by prý za slávistického brankáře bylo ochotno nabídnout až 400 milionů korun. Slávistický boss Jaroslav Tvrdík zatím potvrdil jen zprostředkovaný zájem vyčíslený 8 miliony eur, tedy 204 miliony korun, Francouzi jsou však údajně ochotni „přitlačit“. Kromě finančních licitací obchod může komplikovat i postoj samotného Koláře a taky fakt, že nahradit ho může být celkem nadlidský úkol. V článku pro iSport Premium se dále dozvíte, jaké plusy, případně minusy by velký přestup znamenal. Server iSport.cz nabízí i jména případných Kolářových nástupců a tabulku nejdražších brankářů, kteří odcházeli z české ligy do zahraničí. Najdete zde také rozhovor s šéfem Unie fotbalových trenérů Vernerem Ličkou.



Ani za Petra Čecha, mladý sparťanský supertalent, nedalo Stade Rennes takovou ránu. Zdaleka ne. Tehdy přibližně 150 milionů korun. Ondřej Kolář by konkrétní nabídkou od Azurového pobřeží českou brankářskou legendu mohl více než dvojnásobně přebít a při dalším navýšení líže taky tuzemský půlmiliardový rekord Tomáše Rosického při odchodu z Letné do Dortmundu.

„Nabídky začnu seriózně studovat tak na dvojnásobku té, co přichází,“ vyjádřil se nejprve na Twitteru poměrně rezolutně, byť s rozesmátým smajlíkem, šéf „sešívaných“ Jaroslav Tvrdík. Posléze přidal informaci, že prvotní nabídka přes zprostředkovatelskou agenturu činí 8 milionu eur, tedy přibližně 204 milionu korun. To by znamenalo, že OGC Nice, momentálně dvanáctý tým Ligue 1, musí přitlačit, s čímž podle informací Sportu počítá. Tudíž je ve hře 400 milionů korun. Částka se může dokonce reálně vyšplhat až na sumu kolem půl miliardy. 

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Kolář je totiž horké zboží. „Vím, že se na něj jezdí dívat hodně klubů. Byl tu jeden konkrétní a částka hodně zajímavá,“ přiznal po nedělní výhře nad Karvinou 2:0 trenér Jindřich Trpišovský. V tomhle zápase mimochodem vychytal pětadvacetiletý gólman už čtrnáctou ligovou nulu v této sezoně a stačilo mu na ně pouhých šestnáct startů. K tomu ta jeho skoro až hráčská technika, rozehrávka...

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud