Jakub Konečný
13. prosince 2019 • 04:50

Sbohem už v neděli?! Vrbův konec v Plzni se blíží, dohodl se s vedením

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhá mimořádně úspěšná éra Pavla Vrby v Plzni spěje podle všeho do finále. A uzavře se stejně jako ta první už uprostřed sezony. Šestapadesátiletý trenér se podle informací iSport.cz už dohodl s vedením Viktorie na předčasném konci kontraktu, který platil původně až do června příštího roku. Zásadní, nicméně dlouho očekávaná zpráva by měla být oficiálně oznámena po nedělním utkání s Teplicemi.



Vidět Teplice – a zemřít. To už je prokletý úděl trenérů v Plzni. Po remíze se žlutomodrými skončili v minulosti Miroslav Koubek i Roman Pivarník a stejný osud čeká nehledě na výsledek i Pavla Vrbu . Nedělní domácí duel s Teplicemi pro něj bude v roli hlavního plzeňského kouče zřejmě na dlouhou dobu poslední.

„Vedení Plzně se s Vrbou v týdnu dohodlo na předčasném ukončení spolupráce,“ potvrdil deníku Sport dobře informovaný zdroj s tím, že vše by mělo být oficiálně potvrzeno už po zápase, nebo hned zkraje příštího týdne.

Nejde o žádné překvapení, natož senzaci, jako spíš pochopitelný krok, po kterém se oběma stranám hodně uleví. Po sobotní porážce 1:2 na Slovácku bylo definitivně jasné, že se něco musí stát. Uvadající soubor potřebuje novou krev i impuls.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

I druhá Vrbova éra ve Štruncových sadech přitom byla mimořádně úspěšná. Rodák z Přerova se do Plzně vrátil v létě roku 2017 po štacích u české reprezentace a v ruské Machačkale – a hned téměř neuvěřitelným způsobem ukázal, že stále umí. Vzpomínáte? Sparta s vidinou přímého postupu do Ligy mistrů zrovna rozjížděla velkolepý projekt zosobněný italským koučem Andreou Stramaccionim, rovněž mistrovská Slavia šla cestou internacionalizace, když si pořídila Portugalce Dannyho, Turka Halila Altintopa a Ukrajince Ruslana Rotaně. Vrba proti tomuto zběsilému zbrojení kontroval angažováním bezprizorního Daniela Koláře, s kterým se domluvil na jeho návratu ve vinném sklípku. 

Výsledek? Podceňovaný retrotým vypálil bohatším pražským „S“ totálně rybník a titul si zajistil už po podzimu, který uzavřel s luxusním čtrnáctibodovým náskokem, přičemž o výhrách červenomodrých 1:0 na Spartě a nad Slavií rozhodl právě Kolář.

Kromě titulu tak Plzeň shrábla i jackpot za účast v základní skupině Champions League, v níž nakonec vydělala téměř 800 milionů korun.

Jenže právě tam se všechno začalo kazit. Vrby se dotklo, že mu před utkáním na hřišti CSKA Moskva hrozil vyhazov – a narušené vztahy mezi ním a šéfy klubu se už nikdy nespravily. Spíš naopak, klesaly stále níž pod bod mrazu.

Když na startu této sezony Viktorii vyřadil nejprve Olympiakos z Ligu mistrů a hned nato Antverpy z Evropské ligy, začali se majitel klubu Tomáš Paclík se statutárním ředitelem Adolfem Šádkem připravovat na život po Vrbovi. Šádek vyrazil na Slovensko za Adriánem Guľou, který vede tamní národní tým do 21 let, a dohodl se s ním na nástupu ve vhodný čas.

Ten podle všeho právě nastal.

 

LIGOVÝ INSIDER: Plzeň si nevěří, Guľa by byl zajímavý, ale Vrba se nevyčerpal
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Slovácko - Plzeň 2:1. Viktoria soupeři podlehla i podruhé, na Slavii ztrácí 14 bodů
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud