15. prosince 2019 • 19:15

Limberského vyznání Vrbovi. Navždy v srdci, trenére. "Tátovi" věnoval dres

Autor: jon, mck
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec trenéra Pavla Vrby ve Viktorii Plzeň lze považovat za hotovou věc, byť po nedělním remíze 1:1 s Teplicemi to nikdo nechtěl říct na plnou pusu. „Pravděpodobně to byl můj poslední zápas,“ připustil sám šestapadesátiletý kouč. Opatrné našlapování okolo toho, jak se věci mají, utnul David Limberský. Ten bez váhání nedlouho po duelu, do kterého kvůli zranění nezasáhl, sdílel na svém instagramovém profilu fotku s Vrbou, ke které připojil dojemný vzkaz.



„Odchází ten nejlepší, všechna slova jsou zbytečná,“ začínal Limberského dojemný příspěvek. Plzeňský bek se Vrby držel většinu kariéry jako klíště. Hrál pod ním už v mládežnické reprezentaci, s národním týmem (a s Vrbou na lavičce) pak odehrál dospělé EURO 2016.

Pod jeho vedením okusil v plzeňském dresu zápasy Ligy mistrů proti těm nejlepším celkům. Namátkou Realu Madrid, Barceloně, AC Milán nebo Bayernu Mnichov. Spolu s Milanem Petrželou patřil mezi Vrbovy oblíbence. Společně vyhráli i ligové tituly, dosáhli na mety, na které si na začátku úspěšné spolupráce ani nepomysleli.

Kvůli zmíněným faktorům a úspěchům, které Limberský se svým „druhým tátou“ prožil, obnášel vzkaz ještě druhou část. „Díky za vše, TRENÉRE, navždy v srdci,“ zakončil bývalý reprezentant.

David Limberský na svém instagramovém účtu zveřejnil fotku s trenérem Pavlem Vrbou, kterému na rozloučenou věnoval dres
David Limberský na svém instagramovém účtu zveřejnil fotku s trenérem Pavlem Vrbou, kterému na rozloučenou věnoval dres

To, jak moc důležitou roli hrál Vrba v Limberského kariéře, ilustroval rovněž komentář manželky šestatřicetiletého fotbalisty Lenky Limberské. „Lásko, vím jak ho zbožňuješ… bude nám chybět,“ stálo u fotky, na níž Limberský předává svému oblíbenému trenérovi dres s věnováním.

S označením druhý tatínek ve spojitosti s Vrbou přišel Limberský už v roce 2013, kdy dával trenér Plzni adiéu poprvé a čekala ho štace u reprezentace. „Chtěl jsem, aby zůstal. Ale on má svou hlavu. Je to takový můj druhý tatínek, samozřejmě mě trošku mrzí, že odchází,“ nesl tehdy těžce odchod dlouholetý člen plzeňské sestavy.

Léta ubíhají a je otázkou, zde se otec se synem ještě někdy mohou potkat v rovině hráč – trenér. Limberskému v létě končí v Plzni smlouva a není jasné, jestli si angažmá ve Štruncových sadech ještě prodlouží.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Poslední zápas na lavičce Plzně? Pravděpodobně ano, přiznal Vrba
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Plzeň - Teplice 1:1. Hořká Vrbova rozlučka, krásnou ranou srovnal Shejbal
Video se připravuje ...

Plzeň - Teplice: Pavel Vrba děkuje plzeňským fanouškům, ti mu připravili choreo
Video se připravuje ...

Plzeň - Teplice: Shejbal nádherným angličanem totálně zaskočil Hrušku, 1:1!
Video se připravuje ...

Plzeň - Teplice: První šance a gól! Pernica dorazil Čermákův centr do sítě
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud