16. prosince 2019 • 21:00

Pět NEJ zápasů Pavla Vrby v Plzni: Liga mistrů i demolice Neapole

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
  • Pavel Vrba v Plzni končíPavel Vrba v Plzni končíFOTO: koláž iSport.cz

    Druhá plzeňská éra Pavla Vrby je u konce. Ve Viktorii celkem strávil téměř osm let a dosáhl na řadu úspěchu. Konkrétně? Tři ligové tituly, tři účasti ve skupině Ligy mistrů i cenné skalpy favoritů v Evropské lize. A hlavně naučil své mužstvo hrát atraktivní útočný fotbal, kterým bavil fanoušky. Z obou angažmá jsme vybrali pět zápasů, na které se jen tak nezapomene. Ty nejzajímavější, nejlepší a nejdůležitější…

  • 5. Plzeň – FC Kodaň 2:1

    24. srpna 2011, 4. předkolo Ligy mistrů

    Rok 2011 byl pro Plzeň vůbec úžasný. Nejdřív první ligový titul v klubové historii, pak postup mezi evropskou elitu do Champions League. Viktoria v předkolech postupně vyřadila Pjunik Jerevan, Rosenborg a nakonec i dánského mistra. V Kodani vyhrála 3:1, „domácí“ odvetu v Edenu pak nezačala nejlíp, ale na gól Bolaňose po změně stran odpověděli Bakoš a Ďuriš. „Co jsme dokázali, to je něco mimořádného. Obrovský úspěch,“ usmíval se Vrba postupu do Ligy mistrů.

    Pavel Vrba před utkáním s KodaníFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • 4. Plzeň – Sparta 1:0

    12. března 2011, 20. kolo české ligy

    Zisk prvního českého titulu jsme už zmínili, Západočeši nakonec udrželi náskok jediného bodu před druhou Spartou. Zásadní proto byl jejich vzájemný zápas z jarní části sezony, který těsně vyhrála Plzeň. Vzpomenete si jakým gólem? Pavel Horváth po čtvrthodině hry vystřelil přes zeď z přímého kopu, balon se od břevna odrazil na zem a pak ven z brány. VAR tehdy ještě nebyl, pomezní Pelikán však napověděl hlavnímu Zelinkovi, že míč viděl za čárou. A Viktoria udělala zásadní krok k poháru. „Dnes nebylo důležité dát tři góly, ale vyhrát,“ hodnotil Vrba.

    Pavel Horváth předvedl své umění a poslal Plzeň do vedeníFoto Jaroslav Legner SPORT

  • 3. Plzeň - CSKA Moskva 2:1

    10. prosince 2013, skupina Ligy mistrů

    Poslední duel Vrbovy první éry. Viktoria při své druhé účasti v Lize mistrů sbírala v nabité skupině s Bayernem a Manchesterem City jen porážky, přesto byla před závěrečným utkáním ve hře o třetí místo a účast v jarní fázi Evropské ligy. Stačilo porazit moskevské CSKA. Dlouho to nevypadalo, hosté díky Musovi navíc šli do vedení. Ovšem čtvrthodiny před koncem srovnal Kolář a v poslední minutě trefil euforii Wágner. „Je to pro mě sladké loučení,“ prohlásil Vrba a na rozloučenou fanouškům předvedl svůj populární kotrmelec.

    Oslavný kotrmelec Pavla VrbyFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • 2. Plzeň - Neapol 2:0

    21. února 2013, šestnáctifinále Evropské ligy

    Tohle byla neuvěřitelně suverénní jízda. Plzeň v EL postoupila ze skupiny s Atléticem Madrid, Hapoelem Tel Aviv a portugalskou Coimbrou, získala třináct bodů. A v prvním kole play off pak přejela italskou Neapol – 3:0 venku, 2:0 doma! „Neapol jsme do ničeho nepustili. Český fotbal není tak špatný, jak se píše,“ podotkl tehdy Vrba. Jeho mužstvo zastavilo až v osmifinále turecké Fenerbahce.

    Trenér Pavel Vrba se loučí s plzeňskými fanouškyFoto Blesk/ Martin Sekanina

  • 1. Plzeň - AS Řím 2:1

    12. prosince 2018, skupina Ligy mistrů

    A na závěr nejčerstvější zápas, na který by se nemělo zapomenout. Plzeň loni v Lize mistrů uhrála čtyři body proti CSKA Moskva, ty přesto nemusely stačit ani na třetí místo. Ruský tým totiž v posledním utkání senzačně vyhrál 3:0 na hřišti Realu Madrid, a Plzeň tak musela porazit AS Řím. To se díky trefám Kovaříka a Chorého povedlo, Viktoria dosáhla na svůj historicky nejlepší výsledek v Champions League. A Vrba zase slavil kotoulem. „Dělám je jen, když mám radost z něčeho mimořádného,“ hlásil spokojeně. Rok nato dál „svému“ klubu podruhé sbohem.

    Vrba končí v Plzni. Klubové ikoně tleskala Evropa, nahradit trenéra má Guľa
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud