9. ledna 2020 • 15:48

Rambo se vrací. Dynamu se uzdravil střelec: Musím dohnat manko

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový rok, nový začátek? Pro Michaela Rabušice to platí dokonale. Exreprezentační útočník vyléčil pochroumané koleno, kvůli kterému přišel o půlku podzimu, a v přípravě se bude prát o návrat do sestavy Českých Budějovic. Pro uzdraveného střelce to nebude snadná mise: Dynamu se dařilo i bez něj, nováček půjde do ligového jara z nečekaného osmého místa.



Když mu reportéři před zahájením zimních galejí přáli pevné zdraví, vděčně kývl hlavou a pravil: „Budu ho potřebovat, pánové.“

Michael Rabušic zažil bláznivý podzim. „Jako na houpačce,“ pousměje se. Koncem léta přišel do Budějovic jako oboustranně výhodné řešení: třicetiletý útočník, jenž stihl i tři starty za národní tým, po intermezzu v Maďarsku toužil oživit kariéru, a tehdy poslední Dynamo potřebovalo nakopnout slabou ofenzivu.

Start měl báječný, dostál svojí přezdívce Rambo. Dvakrát za sebou šel na plac jako žolík – a v obou zápasech se trefil. Trenér David Horejš pak ze základu odsunul krále druholigových kanonýrů minulé sezony Davida Ledeckého a povýšil Rabušice. Sváteční partii s Plzní odehrál celou, ale hned za týden se zranil. Ironií osudu v Liberci, kde kdysi ochutnal Evropskou ligu a odkud na podzim 2013 jezdil na reprezentační srazy.

Smůla. Diagnóza? Poraněné vazy v koleni. Tenkrát na konci září se mluvilo o pauze do konce sezony, ale… „Bylo to jen špatně pochopené. Věřil jsem, že se vrátím na první trénink zimní přípravy,“ vzpomíná. „Měl jsem štěstí, že šlo jen o postranní vaz, který se nemusel operovat. S kolenem jsem marodil poprvé, ale dopadlo to ještě dobře.“

Nejdřív chodil s ortézou, a když ji sundal, vrátil se do posilovny. Kurýrování šlo hladce i díky podpoře kumpánů, kteří ve druhé polovině podzimu šokovali fotbalové Česko. Svěží Dynamo osmkrát za sebou neprohrálo a vyletělo na osmé místo, jihočeskou jízdu zastavila až mistrovská Slavia.

„Třeba se nám tak dařilo proto, že jsem se zranil,“ chechtá se. „Ne, vážně… Každého hráče mrzí, když musí chodit na tribunu, ale v kabině jsem byl s klukama každý den. V týmu byla skvělá atmosféra – a myslím, že mi pomohla k tomu, abych se vrátil.“

Zatím se vrátil jen do tréninku, zpátky do sestavy bude cesta delší. Tedy pokud se nevyplní spekulace a neodejde třeba nejproduktivnější budějovické jméno Ivan Schranz... „Na Ramba se těším, snad naváže na výkony z podzimu,“ doufá kouč Horejš.

„Nemám velké oči, nejdřív musím dohnat kondiční manko,“ poví Rabušic. A pak? „Jaro může být fajn, máme trochu nahráno a můžeme začít v klidu. Ztrácíme dva body na skupinu o titul, tak proč to nezkusit?“

SK České Budějovice Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud