Jan Vacek
19. ledna 2020 • 14:33

První posila na cestě? Sparta usiluje o mladého záložníka Opavy Součka

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Sparty Václav Jílek prahne po hotových posilách do prvního týmu, sportovní ředitel Tomáš Rosický ovšem paralelně myslí i na budoucnost. Snaha o získání mladého stopera Mohameda Tijaniho z Jihlavy skončila na mrtvém bodě, Letenští jsou ale dál aktivní. Podle informací serveru iSport.cz se pokouší z Opavy získat talentovaného záložníka Filipa Součka. Dohodě ale zatím stojí v cestě přestupová částka.



Je to záměr, který do Sparty po nástupu do funkce sportovního ředitele přinesl Tomáš Rosický. Největší tuzemský klub mnohem detailněji monitoruje mladé hráče napříč republikou a snaží se je získat pod svá křídla. V případě Mohameda Tijaniho to s ohledem na hráčův zdravotní stav nedopadlo, Pražané už ale mají v hledáčku další zajímavou naději.

Podle dvou na sobě nezávislých zdrojů Sparta usiluje o to, aby i ona měla svého Součka. Filipa Součka. Teprve devatenáctiletého záložníka Opavy. Oba kluby intenzivně jednají, dohodě ale zatím brání přestupová částka.

„Opava za Součka požaduje sumu převyšující 15 milionů korun,“ informovala osoba obeznámená s průběhem rokování. Najdou nakonec obě strany cestu k dohodě? Zdroje blízké samotnému hráči potvrzují, že převlečení do rudého dresu je v tuhle chvíli nejpravděpodobnější variantou.

Šikovný záložník je ovšem středobodem mnohem širšího zájmu. Kolem vlasatého fotbalisty mlsně krouží Jablonec, už dřív ho pozorně sledovala i Slavia. Ta se nakonec rozhodla dát ruce pryč, Sparta nic takového nemá v plánu. Po mladíkovi, jenž během podzimní části FORTUNA:LIGY nastoupil do třinácti zápasů, moc touží.

Filip Souček padl do oka pražské Spartě
Filip Souček padl do oka pražské Spartě

Pokud by se transfer na Letnou povedlo dotáhnout, Souček by pro zbytek sezony s největší pravděpodobností zůstal formou hostování v Opavě. Ve svém věku totiž potřebuje především pravidelně hrát a sbírat zkušenosti. To by mu ve slezském celku bylo umožněno, v prvním týmu Sparty by to měl s prosazením se mnohem složitější.

Jestli má totiž někde trenér Jílek na výběr, tak právě ve středu pole. Na různých pozicích v srdci sestavy mohou nastoupit Ladislav Krejčí, Michal Sáček, Martin Hašek, Michal Trávník, Guélor Kanga, Adam Hložek, Georges Mandjeck či Adam Karabec. A výhledově i Bořek Dočkal.

V téhle společnosti by to Souček skutečně neměl jednoduché. Další půlrok v Opavě by ho naopak mohl připravit do takové míry, aby v letní přípravě regulérně zabojoval o flek v kabině sparťanského áčka.

Nejprve ovšem musí Pražané jednání dotáhnout do zdařilého konce. Povede se to? Nejbližší dny by měly přinést odpověď. Pro Spartu by to mohla být vůbec první zimní posila, Letenští totiž zatím přivedli jen do svého B týmu mladého stopera Lukáše Huška.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud