Michal Kvasnica
25. ledna 2020 • 12:20

Super přivítání pro Svozila! Padesát fanoušků Baníku mu na Maltě tleskalo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MALTY | První zimní posila Baníku se dočkala sympatického přijetí. Jaroslav Svozil, který včera v noci dodatečně dorazil na Maltu za svými spoluhráči, byl ještě před semifinálovým utkáním Tipsport ligy s Brnem vytleskán zhruba padesátkou ostravských fanoušků. Stejně tak příznivci slezského klubu ocenili zdravici dvou legend na tribuně, Milana Baroše a Jana Laštůvky. 



Svozil si hezké gesto příznivců pochvaloval. „Je sympatické a hlavně nezvyklé, když přijede na soustředění mimo Českou republiku takový kotel fanoušků. Je vidět, že základna v Baníku je úplně někde jinde. Jsem rád, že mě takhle přijali hned od začátku,“ podotkl šestadvacetiletý obránce.

S některými fanoušky se potkal už během páteční cesty za novými spoluhráči. „Letěl jsem v pátek z Katovic, takže s pár kluky jsme se poznali na letišti. Snad žádný problém nebude, těším se na ně,“ prohlásil. 

Alkoholovému přivítání na palubě se mu podařilo vyhnout. „Letěl jsem s panem Jankulovskim a s panem Bělákem, takže jsem měl ochranku a vyvázl z toho,“ řekl se smíchem Svozil. „Udělali jsme pár fotek a popřáli mi hodně štěstí bez zranění. Vážím si toho,“ doplnil.

Ještě většího aplausu než Svozil se vzápětí dočkal Adam Jánoš, který parádním gólem téměř z poloviny hřiště v osmé minutě načal skóre zápasu se Zbrojovkou. Defenzivní záložník Baníku využil chyby v brněnské rozehrávce a přehodil gólmana Jiřího Flodera.

O čtyři minuty později stejný hráč zvyšoval už na 2:0, když se prosadil utaženou střelou z přímého kopu. Jánoš tvrdou přízemní ranou kolem zdi nachytal Flodra podruhé.

Brankář druholigového celku se stal smolařem duelu, protože po čtvrthodině musel kvůli zranění odstoupit.

Odpoledne (13:30) se v druhém semifinále Malta Cupu utká Mladá Boleslav s Dunajskou Stredou, finále a utkání o třetí místo je na programu v pondělí.

To už by měl být Svozil k dispozici, stejně tak trenér Baníku Luboš Kozel doufá, že se brzy podaří dotáhnout příchod Romana Potočného z Liberce.

FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud