31. ledna 2020 • 17:29

Kaya zůstává ve Spartě. Proč last minute jednání o odchodu ztroskotala?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Birmančevič nádhernou skrytou střelou otevřel skóre! 1:0
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vypadalo to, že jeho štace ve Spartě spěje ke konci. Semih Kaya ale podle informací iSport.cz bude na Letné působit i na jaře. Vedení pražského celku mělo s 28letým stoperem jednat o ukončení smlouvy, nakonec k němu ale nedojde. Na čem jednání ztroskotala?



Jak během podzimní části nejvyšší fotbalové soutěže deník Sport informoval, se Semihem Kayou se ve Spartě pro příští roky spíše nepočítá. I proto s tureckým obráncem tým z Letné nepodepsal nový kontrakt, ten současný vyprší na konci června letošního roku.

Dle informací iSport.cz proběhlo jednání mezi vedením Sparty, Kayou a jeho zástupci o tom, že by s ním klub ukončil spolupráci již nyní, aby si mohl 28letý stoper hledat nové angažmá.

Konkrétně se jednalo o jeho návratu do Galatasaray Istanbul, ale k ani jednomu nakonec nedojde. Hlavním, racionálním důvodem bylo to, že by turecká strana nestihla vyřídit náležitosti, které by zajistily Kayovi angažmá v istanbulském celku. V řadě lig totiž již dnes (31. ledna) končí zimní přestupní termín a nejinak tomu je i v Turecku.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Kayův příběh se ve Spartě píše od 14. července 2017, tehdy přestoupil na Letnou právě z Galatasaray. Měl se stát oporou obranných řad trenéra Andrey Stramaccioniho. Jenže hned v úvodu svého angažmá se vážně zranil. Stihl odehrát jen zápas předkola Evropské ligy na hřišti CZ Bělehrad (0:2) a poločas ligového utkání s Bohemians (1:1). Poté půl roku absentoval kvůli zlomenině zánártní kůstky.

V lednu 2019 Sparta Kayu uvolnila na půlroční hostování zpět do Galatasaray. Po návratu na Letnou se v úvodu sezony 2019/2020 sice hned neprosadil do základní sestavy, ale nakonec mezi 9. a 17. kolem odehrál ve FORTUNA:LIZE plnou porci minut, tedy kromě domácího duelu s Karvinou (4:0), kdy chyběl kvůli nemoci.

Právě v 17. kole ale přišel duel s Českými Budějovicemi (3:3), kde vyrobil jako poslední hráč Letenských hrubku, kdy vůbec netrefil ve vzduchu hlavou míč a po jeho zaváhání poslal David Ledecký Dynamo do vedení 3:2. Po tomto utkání se na podzim na hřišti v rudém dresu už neobjevil.

Celkově stihl od svého příchodu Kaya za Spartu zatím odehrát 33 soutěžních zápasů, ve kterých vstřelil dva góly, oba v aktuální sezoně proti Teplicím (1:1) a Bohemians (4:0), a celkem nasbíral tři žluté karty.

Sparta - České Budějovice: Neuvěřitelné - obrovská Kayova chyba a hosté znovu vedou 3:2!
Video se připravuje ...

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Chci přesvědčit, že na to mám, říká Hancko ze Sparty
Video se připravuje ...

Horňák po porážce Sparty: Zkoušíme různé varianty, docházely i síly
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud