Jan Vacek
Premium
19. února 2020 • 05:00

Jak vypadal Jílkův konec? Svázala ho nervozita, pak rozhodla schůzka

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mělo to být dlouhodobé partnerství, nakonec ale vydrželo jen sedm a půl měsíce. Václav Jílek od úterního rána není trenérem Sparty, vedení klubu ho v reakci na tragický vstup do jarní části sezony odvolalo. Na Letné skončil i asistent Jiří Saňák, Michal Horňák se přesouvá k rezervě. První tým naopak okamžitě převzal dosavadní trenér béčka Václav Kotal, který bude mít k ruce Michala Šmardu. Co šéfy Sparty k Jílkově vyhazovu definitivně přimělo?



Pozice trenéra Václava Jílka se začala bortit bezprostředně po nezvládnutém sobotním zápase s Libercem. Během pondělí byla budoucnost 43letého kouče na Letné tématem číslo jedna. Sparta se připravovala na zemětřesení, proto paralelně řešila přesun Václava Kotala od B-týmu.

K tomu hlavnímu ovšem došlo v úterý ráno. Po schůzce nejvyššího vedení klubu s Jílkem bylo zřejmé, že je současná situace neudržitelná. Proto Pražané po jediném jarním utkání přistoupili k razantnímu kroku.

Vyzkoušejte iSport Premium. Nyní na 30 dní ZDARMA exkluzivně v mobilní aplikaci iSport. Více ZDE >>

„Nebylo to pro nás jednoduché rozhodnutí. Vašek Jílek je dobrý trenér, ale předvedená hra i výsledky pro nás byly zklamáním a nenaplňovaly očekávání, která máme,“ uvedl pro klubový web sportovní ředitel Tomáš Rosický .

Kde byl hlavní problém? Samozřejmě

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud