Jan Podroužek
Premium
7. března 2020 • 14:19

Sestava Slavie na derby: mládí zatím selhává, vrátí se podzimní jádro?

Autor: Jan Podroužek, jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jindřich Trpišovský volá: Bořile, Takácsi, Ševčíku, vraťte se! Mladá sestava českého mistra na začátku jara silně vrávorá, proto se má před velkým derby chystat návrat takzvaného „podzimního jádra“. Hráčů, kteří zažili zápasy Ligy mistrů a vybojovali si téměř nedostižný náskok v lize. Tohle je cesta, jak chce Slavia proti Spartě zase nakopnout zadřené motory. V zamčené části článku najdete, v jaké sestavě „sešívání“ nastoupí i rozhovor s bývalým záložníkem Jaroslavem Černým.



Tři odehrané zápasy a jenom tři získané body. Navrch tři inkasované branky. Na nic z toho není Slavia dávno zvyklá. Silný tým najel na režim vítězství-vítězství, gól dostal jenom výjimečně. Trenér Jindřich Trpišovský už má podle všeho plán, jak špatný vstup do jarní části sezony zastavit.

Mládí vpřed tu platit nebude, spíš ustoupí zkušenosti a takzvanému „podzimnímu jádru“. Tedy hráčům, kteří zažili těžké zápasy v první části sezony v Lize mistrů a zároveň v domácí soutěži vybudovali mužstvu šestnáctibodový náskok na druhou Viktorii Plzeň.

„Změn bylo opravdu dost. Přišlo hodně mladých kluků, kteří nejsou tolik zkušení. Do toho zranění. Sestava nebyla ani v jednom zápase top a bylo znát, že se lepí. Hráli kluci, kteří toho nemají tolik odkopáno, nebo nevědí, jaké je to hrát o titul. Zkušenosti hrají na prvních třech příčkách v lize strašně moc. V podstatě rozhodují,“ tvrdí Josef Hušbauer , bývalý záložník „sešívaných“, který by do toho jádra rozhodně patřil. Jenže už je v německých Drážďanech, odešel i útočník Milan Škoda a největší hvězda Tomáš Souček.

Přesto pár jmen, o která se lze opřít, zbývá. Třeba Ladislav Takács. Defenzivní

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud