28. března 2020 • 17:22

Vácha o kauze Hašek: Chápu jeho i Spartu. Bude bit, kolos ho zválcuje

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová liga stojí, ale ještě mnohem déle, než zbytek českých hráčů, nehraje Martin Hašek. Jeho spor se Spartou se nebude řešit na hřišti, ale mezi právníky. Obě strany sporu se snaží pochopit Lukáš Vácha, kapitán letenského béčka, kam byl Hašek přeřazen. „Co byl u nás, tak nebyl problém, ale jít k soudu není správné. Nikdo není víc než klub,“ vzkazuje svému spoluhráči v rozhovoru s Petrem Svěceným pro O2 TV Sport.



S Martinem Haškem mladším seděl v jedné kabině, zároveň je sparťan, má na Letné smlouvu a svými výkony i zkušenostmi řídí béčko. Lukáš Vácha tak může na situaci okolo Martina Haška nahlížet z obou stran.

„Na jednu stranu ho chápu. Nevím, jakou má smlouvu a jak se k němu Sparta zachovala. Jeho stanovisko je, že prostě nechce ve Spartě být. Tak by se to nějakým způsobem mělo řešit. Na druhou stranu se musím Sparty zastat. Tomáš Rosický správně říkal, že Martin odehrál ve Spartě půlrok, kde se zviditelnil a ukázal, že o něj může být zájem,“ prohlásil v livestreamu s Petrem Svěceným pro O2 TV Sport.

Rozchod talentovaného záložníka a jeho mateřského klubu rozhodně neprobíhá hladce. Hašek už v zimě neodletěl na soustředění, což na Letné vyložili jako hrubé porušení povinností a za trest přišel přesun do béčka. Zájem by byl, jenže nabídku z Maccabi Haifa údajně na poslední chvíli naboural žádostí o vyšší plat.

Poslední krok je jednostranná výpověď, kterou poslala Haškova právnička Markéta Vochoska Haindlová. To klub neuznává a situace směřuje k rozhodcům.

Spor mezi Martinem Haškem a Spartou přechází do další fáze
Spor mezi Martinem Haškem a Spartou přechází do další fáze

„Myslím si, že pouštět se do právního sporu se Spartou, s Danielem Křetínským a jeho zástupem právníků, není legrace. Když se začneš soudit, dělat naschvály, tak je to složité. A čeká to hlavně jeho. Myslím, že si neuvědomuje, že nejvíc bude bit on. Nikdo není víc než klub a klub je takový kolos, že zválcuje každého. Kromě majitele,“ varuje Vácha.

Jako důvod výpovědi uvádí Martin Hašek neoprávněný přesun do B-týmu, kde ho vítal právě Vácha. „Když přišel k nám, řekl jsem, klukům, že ho můžeme přijmout, pokud bude respektovat naše pravidla. Když ne, musí se tomu člověku dát jasně najevo, že takhle to nefunguje. Co byl u nás, tak nebyl problém. Nechal se slyšet, že bude hrát, pokud mu to Sparta dovolí, pak ale měl nějaké problémy,“ popisuje atmosféru v kabině záložního týmu.

Ať už sbor rozhodců rozhodne jakkoli, smlouva Sparty s Haškem bude zrušena. I kdyby právníci dali klubu za pravdu, k automatickému obnovení smluvního vztahu mezi hráčem a klubem nedojde. Hráči ale hrozí další, hlavně finanční sankce.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud