Martin Mls
19. dubna 2020 • 18:00

Jindřišek čeká na útok na rekordy: Méně volna? Rodinu už jsem si užil

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohl mít pocit, že v devětatřiceti už s fotbalem všechno zažil. Jenže bláznivé jaro 2020 obrátilo dny (nejen) Josefa Jindřiška vzhůru nohama. Kapitán Bohemians musel kvůli koronavirové pandemii víc než měsíc trénovat sám, s parťáky se během pauzy potkal zatím jen jednou. Pokud se FORTUNA:LIGA znovu rozjede, populární veterán může útočit na další klubové rekordy.



Život ani fotbal nehrají na kdyby, ale zkusme na to na chvíli zapomenout. Kdyby Česko neparalyzoval zákeřný koronavirus, liga by o tomhle víkendu měla na programu předposlední kolo základní části. A Josefu Jindřiškovi by po partii na Slovácku mohly chybět jen tři zápasy k posunu na druhé místo historického pořadí Bohemians. Před Františka Jakubce, legendárního obránce „klokanů“ z mistrovské sezony 1982/1983.

Jenže nic z toho neplatí, fotbal musel ustoupit.

Energický defenzivní záložník zůstává na svých 253 duelech za Bohemians, kromě Jakubce (260) má před sebou ještě dalšího zelenobílého srdcaře Zdeňka Prokeše (294). Jindřiškovi bude za rok na Valentýna čtyřicet a větší část fotbalového života má za sebou než před sebou, ale splín z přerušené sezony u něj nehledejte.

Nejvíc ligových zápasů za Bohemians
1. Zdeněk Prokeš 294
2. František Jakubec 260
3. Josef Jindřišek 253
4. David Bartek 246
5. Antonín Panenka 230
6. Pavel Chaloupka 219
7. Zdeněk Hruška 217
8. Jiří Ondra 213
9. Miroslav Valent 204
10. Stanislav Levý 202
Pozn. Tučně jsou vyznačeni aktivní hráči.

„Vůbec to neberu tak, že o něco přicházím,“ poví kapitán vršovického týmu. „Zatím jsme měli jen měsíc pauzy, to není tak hrozné. Pokud se liga znovu rozjede, nic neztratím. Jedině, že bychom přišli o dovolenou.“

Přijít o dovolenou? Tenhle scénář je krutý, ovšem celkem reálný: podle posledních plánů se liga nerozběhne dřív než zkraje června (pokud vůbec). „Může se stát, že v létě budeme mít míň volna než obvykle, ale rodinu jsem si užil už teď,“ usměje se Jindřišek.

Pravda, během karantény byl doma v Podkrkonoší se svými dvěma dcerkami pořád. Opouštěl je jen, když vyrážel běhat po lesích, aby splnil individuální plán. „Jedna hůř nese, že nemůže chodit do školy mezi kamarády, druhá je víc v klidu,“ popisuje. „Chápu, že školy musí být zavřené, a nejspíš ještě dlouho budou. Dospělí se víc respektují, zato děti by si asi častěji sundávaly roušky a nemusely by tolik řešit hygienu, jako když jsou doma pod dohledem. Tak proč to pokoušet?“

Táta Jindřišek se z domova vzdálil zatím jen v úterý. Bohemians o pár hodin předběhli vládní rozhodnutí o trénincích ve skupinách – a na základně v Uhříněvsi bylo na jedno dopoledne znovu živo. „Ulevilo se mi, konečně jsme byli zase spolu,“ vydechne Jindřišek.

S kumpány se po měsíci pomazlil s míčem, ovšem od středy se znovu trénovalo samostatně v domácím prostředí. „Bylo příjemné, že jsme aspoň na jeden den nabourali stereotyp individuální přípravy. Udělali jsme důležitý krok k tomu, abychom mohli znovu trénovat společně, jak jsme byli zvyklí.“ Jindřišek a spol. by se měli ke skupinovým tréninkům natrvalo vrátit v pondělí.

A potom? Dohraje se přerušená sezona? „Doufám v to,“ věří Jindřišek. „Pochopitelně záleží na situaci kolem koronaviru, ale snad se stihne dokončit aspoň základní část. Zbývá šest zápasů, což se dá zvládnout během tří týdnů, pokud se bude hrát v rytmu sobota, středa, sobota.“

Pak se můžou historické tabulky znovu zatřást.

Bohemians Praha 1905 Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud