2. června 2020 • 14:04

Volnější režim na fotbale? Jsem pro, některé věci nedávají logiku, řekl Babiš

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při fotbalových zápasech FORTUNA:LIGY se fanoušci tísní v zadýchaných hospodách, nebo do prázdných stadionů pokukují ze střech, stromů, či štaflí. Mají šanci, že se současná opatření rozvolní? „Všechna opatření rozhodli epidemiologové. Diskutovali jsme to, ne všechno má pro mě logiku,“ uvedl v úterý premiér Andrej Babiš.



Fotbalová liga se rozjela v sobotu 23. května. Dohrávaný zápas Teplice – Liberec dostal výjimku s účastí 150 lidí. Od minulého týdne se hraje za podmínky maximálního počtu 300 lidí.

Kluby už na některé stadiony pustily aspoň své partnery a držitele prémiových permanentek. Běžní fanoušci se dívají v televizi, nebo si vyhledávají obskurní pozorovací místa poblíž stadionů. Zatím po ulicích vše probíhalo bez incidentů. Ale v sobotu se například koná pražské derby mezi Bohemians a Spartou…

Až od příštího pondělí budou povoleny akce pro 500 lidí, od 22. června pak pro tisíc účastníků. Takový je současný stav.

„Některé věci pro mě nedávají logiku. Myslím, že bychom se měli co nejdřív vrátit k normálu,“ říká Babiš. „To se týká i kulturních akcí. Stávají se věci, že ředitel zoologické v Praze zjistí, že musí po hodině zavřít, protože je doporučený počet lidí na hektar. Je potřeba víc používat selský rozum. Myslím, že lidi jsou rozumní.“

LIGA NARUBY: Na fotbal teď na štaflích a terakotová armáda v Edenu
Video se připravuje ...

Česko patří v uvolňování omezení při veřejných akcích k lídrům. Kromě fotbalové ligy se už rozjely i další sportovní akce, například turnaj O pohár prezidenta tenisového svazu, či velkolepý projekt Spolu na startu, jímž v pondělí začala atletická sezona na 173 místech najednou. Fotbalová liga začala jako druhá v Evropě, dřív to stihla jen bundesliga. Je ale možné, že by se režim na fotbalové lize uvolnil dřív než podle původního plánu?

 „Já jsem pro,“ odpověděl Babiš na dotaz Sportu. „Ale, po pravdě řečeno, nevím, jak je to v Evropě, jestli se někde hraje fotbal s diváky. Měli bychom následovat opening countries, které otevřely dřív.“

Na řešení situace spolupracuje i Národní sportovní agentura, kterou řídí bývalý hokejový reprezentant Milan Hnilička.

„Často se mluví o fotbalové lize. Je tady motosport, spousta dalších závodů, Spartan race, Běhej lesy, kde občani sportují. Komunikujeme s ministerstvem zdravotnictví, aby se tato opatření rozumně rozvolňovala, aby se tyto akce mohly pořádat, a aby mohli přijít diváci,“ uvedl Hnilička.

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Odvolali Karviné gól proti Spartě správně? Co další sporné situace?
Video se připravuje ...

SÁZKAŘSKÉ TIPY: Sparta doma neztratí, co Plzeň na Baníku?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud