Radek Špryňar
Premium
3. června 2020 • 12:55

Kalvach, Čermák, Bucha - Tři králové z Plzně. Proč v lize nemají konkurenci?

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou tři. S vysokou mírou mobility a herní inteligence. Mezi sebou jsou propojení snad optickými kabely. Souhra ladí dokonale. Jak zastavit záložní jednotku ve složení Pavel Bucha – Lukáš Kalvach – Aleš Čermák? Hoďte na ni síť! Zatím totiž nic jiného nefunguje. Sílu trojice plzeňských záložníků pocítila i Sparta, o pár dní později i Mladá Boleslav. „Pokud dostanou prostor, v české lize nemají konkurenci,“ říká přesvědčivě trenér Miroslav Koubek, který jejich hru detailně rozebírá v zamčené části článku. Viktoria v jarní části vstřelila devatenáct branek, na třinácti z nich měla přímý podíl středová trojice. Výjimečná bilance!



Po vítězném utkání na Letné dostal v průběhu videokonference Adrian Guľa od jednoho z novinářů otázku, zda by mohl šířeji okomentovat úkoly, které mají na hřišti středoví záložníci. Plzeňský kouč se jen pobaveně usmál, zakroutil hlavou a odmítl konkrétně odpovědět. „Mají ukazovat svůj potenciál,“ pravil.

Logicky, byl by pošetilý, pokud by do detailů rozkryl role „tří králů“ K+Č+B: tedy Lukáše Kalvacha, Aleše Čermáka a Pavla Buchy. Při podrobnějším zkoumání hry Viktorie lze však leccos vypozorovat.

Lukáš Kalvach se pohybuje spíše v defenzivní pozici, dokonale čte hru, v krádeži míčů soupeři patří mezi absolutní extratřídu FORTUNA:LIGY.

Aleš Čermák je z celé trojky nejvýše. Od něj se očekává distribuce finálních pasů trojici útočníků, zároveň je nutné, aby se tlačil do koncovky i on. Klíčovou roli má v

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud