5. června 2020 • 20:30

Srovnání před šlágrem: Velké sebevědomí, faktor X je Musa i ticho

Vstoupit do diskuse
0
  • Redaktoři Sportu srovnali tři klíčové aspekty před šlágrem Slavia - PlzeňRedaktoři Sportu srovnali tři klíčové aspekty před šlágrem Slavia - PlzeňFOTO: koláž iSport.cz

    Nedělní šlágr svede dohromady Slavii a Plzeň, dva nejlépe postavené týmy v tabulce, které po restartu ligy vykazují velkou formu. Redaktoři deníku Sport srovnali jejich sebevědomí, stav jejich marodky, a také to, jaký "X faktor" může klíčové utkání rozhodnout.

  • Sebevědomí – SLAVIA

    Roste. Po nepřesvědčivém vstupu do jara obnovuje armáda trenéra Jindřicha Trpišovského svou dominanci, na hřišti zase vystupuje kompaktně, nedostává góly. Noví hráči jsou jistější a odvážnější. Pokud po zimních změnách působila Slavia zranitelně, teď už je opět sebevědomá.

    JINDŘICH TRPIŠOVSKÝ o rozpoložení mužstva: „Pořád to ještě nejsme my, ale už vidím na týmu určitou mentální sílu a schopnost vypořádávat se s nepříjemnými věcmi.“

    iSport podcast: Vše o duelu Slavia vs. Plzeň. Sestavy, taktika i společná jedenáctka
    Video se připravuje ...

  • Sebevědomí – PLZEŇ

    Možná důležitější zbraň než pevná defenziva a kreativní ofenziva. Hráči Plzně jdou na hřiště s tím, že zápas zvládnou, což se odráží nejen v jejich, ale i v soupeřově výkonu. Krásně to bylo ve středu vidět na vyklepaných hráčích Baníku, kterým nešly nohy, a nebyli s to přihrát si na tři metry.

    ADRIAN GUĽA o analýzách tréninku: „Když hráč vidí, jak funguje, jak trénuje, své sebevědomí může budovat až do takové míry, že bude hrát top fotbal bez ohledu na svůj věk.“

    SESTŘIH: Baník - Plzeň 0:2. Viktoria před duelem na Slavii dále stoprocentní
    Video se připravuje ...

  • Zranění – SLAVIA

    Nebude kompletní. Chybět budou zranění stoper David Hovorka a křídelník Peter Olayinka. Snaží se uschopnit Petra Ševčíka a Tomáše Holeše, o jejich nasazení se bude rozhodovat zřejmě do poslední chvíle. Pokud by byli k dispozici, zvýšili by variabilitu a nečitelnost „sešívaných“.

    JINDŘICH TRPIŠOVSKÝ o možném startu Holeše: „Snažíme se, abychom ho na Plzeň měli. Budeme věřit, že naši fyzioterapeuti udělají zázrak.“

    Slavia - Jablonec: Holeš po Teclově pobídce doklepl míč do sítě, 2:0!
    Video se připravuje ...

  • Zranění – PLZEŇ

    V tomto směru je Viktoria oproti Slavii ve velké výhodě, momentálně jsou mimo rotaci pouze Marko Alvir a Ubong Ekpai, tedy hráči ze samého okraje kádru. Kvůli menším problémům byl v Ostravě pouze mezi náhradníky Jean-David Beauguel, v neděli však bude stoprocentně připraven.

    ADRIAN GUĽA o hierarchii soupisky: „Od prvního dne říkám v kabině, že potřebujeme každého chlapa.“

    Sparta - Plzeň: Beauguel bombou pod víko zvyšuje na 2:0 pro Viktorii!
    Video se připravuje ...

  • X faktor – SLAVIA

    Petar Musa. Může jím být kdokoliv, ale chorvatský talent má v sobě něco speciálního. Umí po nástupu na hřiště rychle chytit tempo, má skvělé zakončení a orientaci v šestnáctce. A hlavně je schopen dát důležité góly ve vypjatých chvílích. Stejně jako proti Spartě nebo v Příbrami může být trumfem.

    JINDŘICH TRPIŠOVSKÝ o Musovi: „Je to muž okamžiku. Na Slavii si zvyká, má aklimatizační půlrok a zvládá ho skvěle.“

    Příbram - Slavia: Musa prorazil beton! 1:0 pro sešívané, pomohl Zima rukou?
    Video se připravuje ...

  • X-faktor – PLZEŇ

    Slavia porazila Plzeň doma šestkrát za sebou, většinou navíc výrazným rozdílem. Jenže to červenobílé vždy hnal dopředu vyprodaný Eden, který domácí vybičoval na maximum – a některé hosty naopak viditelně utlumil. Tentokrát se však bude hrát v tichu před prázdnými tribunami.

    ADRIAN GUĽA o středeční výhře 2:0 na Baníku: „Nevyhrává se tu lehko. Kdyby tu měli fanoušky, bylo by to jiné.“

    Podobnou děkovačku hráči asi ještě nezažili
    Podobnou děkovačku hráči asi ještě nezažili

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud