Premium
13. června 2020 • 05:00

Sparta se zajímá o „ztracené syny“. Vrátí se Krejčí s Pavelkou na Letnou?

Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někdejší hráči Sparty by mohli znovu obléknout rudý dres a stát se základními stavebními kameny týmu pro novou sezonu. Letenský velkoklub má údajně na mušce záložníka italské Boloni Ladislava Krejčího a záložníka turecké Kasimpasy Davida Pavelku. Vedle toho se spekuluje o dalších jménech i tom, zda do sparťanského managementu nenaskočí Tomáš Sivok.



Ti dva to na Letné dobře znají, vždyť jsou také oba tamními odchovanci. Jejich osudy se však liší. Zatímco David Pavelka absolvoval někdejší vcelku tradiční osud vlastních talentů, a po hostování ve Slovácku byl součástí transferu záložníka Lukáše Váchy z Liberce, Ladislav Krejčí zanechal výraznější stopu. Byl u posledního sparťanského titulu v sezoně 2013/14 a v létě 2016 se stěhoval do Boloni. Pavelka o půl roku dříve zamířil do turecké Kasimpasy.

Letos by se mohli oba setkat znovu na stejném místě. V letenské šatně. Podle zákulisních informací je má Sparta na mušce. Krejčího, jenž se v Boloni trvale neprosadil, Sparta lákala zpět už po třech sezonách pod Apeninami. On sám měl zájem restarovat v české lize svou kariéru, ale Boloňa řekla NE.

iSport Premium nyní pro nové předplatitele jen za 1 Kč za první měsíc a sleva na elektroniku >>>

Krejčímu by se prý opětovný přesun do Prahy hodil nejen z fotbalových, ale i soukromých důvodů. Jeho rodina už během pandemie koronaviru v metropoli zůstala, zatímco on čeká v Itálii na restart Serie A.

S Krejčím by se ovšem podle všeho nepočítalo na kraj zálohy, tedy na jeho typické místo během letenského angažmá, ale na pozici levého obránce. Na tu ho přeškolili už v Itálii. „Máme hodně individuálních tréninků a videí, kde se mi snaží pomoci. Učí mě, abych byl ve správném postavení,“ líčil loni v říjnu Krejčí.

„Není to úplně jednoduché, protože to není moje přirozená pozice. Je to zase něco nového, snažím se naučit něco jiného. Může mi to třeba pomoct do budoucna, protože bude víc pozic, na kterých budu moct nastoupit,“ dodal.

To se mu může splnit. Tím pádem by to nebyla příznivá zpráva pro

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
10

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud