Premium
14. června 2020 • 05:00

Talent Zima se usadil v sestavě Slavie. Otec vyzdvihuje jeho píli

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V konkurenci Mohameda Tijaniho, Michala Frydrycha a Ladislava Takácse zabral místo vedle Ondřeje Kúdely. Podle posledních zápasů se zdá, že poměrně napevno, ale to se opravdu ukáže až ve chvíli, kdy bude zdravý David Hovorka. Devatenáctiletý David Zima se každopádně usadil v sestavě obhájce titulu a od prvotních karambolů se srovnal i výkonnostně. „Když vidíte, kolik Davidovi je, a jak svou roli zvládá, musí být každý mile překvapený,“ míní bývalý ligový kouč Roman Pivarník. V zamčené části článku najdete i rozhovor s Davidovým otcem Alešem, bývalým extraligovým hokejistou.



Patří mezi devítku nejvytíženějších hráčů ročníku 2000 a mladších. Nebýt posledních ligových kol po koronavirové pauze, skončil by daleko v poli. Teď ale patří David Zima k nejmladším a zároveň nejpravidelněji hrajícím ligovým hráčům.

Cenné na tom je, že se mu to podařilo v sestavě Slavie. V týmu, který v minulé sezoně vyhrál titul, teď k němu spěje znovu a v kádru jsou na střed obrany zkušenější kandidáti – Michal Frydrych a Ladislav Takács. Plus další zimní posila Mohamed Tijani, který je v Edenu na hostování s opcí z druholigové Jihlavy.

iSport Premium nyní pro nové předplatitele jen za 1 Kč za první měsíc a sleva na elektroniku>>>

Všech pět zápasů po skoro tříměsíční pauze odehrál celých. Tým s ním třikrát vyhrál a čtyřikrát neinkasoval.

„Záleží, jak to bude vypadat, až se uzdraví David Hovorka, ale v základu by setrvat mohl. Pro Davida je to povzbuzující taky proto, že ho v sestavě realizační tým podržel i pro velmi náročný duel s Viktorií Plzeň. A když to budu brát z pohledu týmu, dobrá zpráva je, že trenér Jindřich Trpišovský zřejmě našel dalšího hráče do středu obrany, na kterého se může spolehnout,“ říká Roman Pivarník, bývalý kouč Sigmy Olomouc nebo Viktorie Plzeň.

U Davida Zimy jde o celkem velký obrat oproti tomu, jak ve Slavii začínal. Vyjukaný po teprve dvou startech v první lize za Sigmu přišel do kabiny ligového lídra

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud