Premium
16. června 2020 • 13:30

Oživení Bohemians? Pulkrab, Haškův opak, Dostál zmínil i další důkaz síly

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Klóóókani bóóójují... O Evropu! Světe, div se, tenhle tým, který se po většinu základní části potácel v dolní třetině tabulky, má lauf. V tabulce formy z posledních šesti kol, tedy po pauze zaviněné koronavirem, jsou Bohemians jen o bod za Viktorií Plzeň a o skóre za Spartou. Ani Slavia neuhání ligou tak, jak to jde Josefu Jindřiškovi a spol. Mužstvo z Ďolíčku má před sebou vyřazovací boje o předkolo Evropské ligy. Martin Dostál rozebral v zamčené části článku příčiny vzestupu zelenobílých.



Dnešní třicátníci to vůbec nemůžou pamatovat. Na lavičce Dušan Uhrin , pozdější kouč reprezentace, která v roce 1996 v Anglii vyrubala evropské stříbro. Na hřišti Stanislav Levý, Zdeněk Ščasný nebo začátečník Petr Holota.

A poslední fotbalový výjezd za hranice. Hned v prvním kole Poháru UEFA vypadli Bohemians o gól s belgickým Beverenem. Byl podzim 1987. Od té doby uplynulo 33 let, tak dlouho „klokani“ nepoznali zápas evropského poháru. Přitom v 80. letech na to byli zvyklí, v téhle dekádě se Poháru UEFA účastnili pravidelně.

Třeba nastává sezona, kdy se zelenobílé dresy z Ďolíčku na kontinentální scénu vrátí. Neuvěřitelná představa, vlastně ještě před pár měsíci celkem těžko myslitelná. Klub po dvanáctém kole, na začátku října v reprezentační přestávce, odvolal trenéra Martina Haška . Šestá prohra už byla na klan Jakubowiczových moc.

iSport Premium nyní pro nové předplatitele jen za 1 Kč za první měsíc a sleva na elektroniku >>>

Nástupce? Luděk Klusáček, snad Haškův naprostý opak, jehož při tiskových konferencích skoro není ani slyšet a vypáčit z něj kloudný výrok je pomalu na Nobelovku. Ještě v závěru podzimu se tým ne a ne pořádně probrat, až na jaře. A z posledních šesti kol mají Bohemians dokonce patnáct bodů! Z osmnácti možných. Lepší formu má jen Viktoria Plzeň, která by ještě ráda titul, a jen o skóre Sparta.

„Když jsem přicházel do Bohemky, dal jsem si za cíl hrát ve střední skupině a tím pádem i o pohárovou Evropu. Někteří lidé se mi smáli,“ vybavuje si brankář Patrik Le Giang červen 2019, tedy období před touto sezonou. Všechno se obrátilo úplně naruby.

Dokonce i produktivita, v Ďolíčku dříve neuvěřitelná potíž, se rapidně zvýšila. Paradoxně pod trenérem, od něhož fanoušci i širší veřejnost čekali spíš

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud