Štěpán Filípek
Premium
20. června 2020 • 04:55

Tajemství zaťaté pěsti Slavie, rozebrali jsme realizační tým: kdo co řeší?

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zaťatá pěst. Tu metaforu používá slávistický trenér Jindřich Trpišovský, když mluví o soudržnosti a údernosti svého týmu, ale i štábu nejbližších spolupracovníků. Provázejí ho už sedm let, každý je jiný, všichni se však skvěle doplňují. Důkazem budiž inovace na osiřelých tribunách, na nichž se při domácích zápasech rozmístili. Poslední dobou se však víc propírá, že pěst uhodí i na místa, kam se to nesluší. Jako minulý týden ve Vítkovicích proti Baníku. Bude to při dnešním repete jiné? V placené části článku najdete podrobně rozebrané pozice i činnosti členů slávistického realizačního týmu, Ivanem Horníkem popsanou chemii dua Jindřich Trpišovský - Zdeněk Houštecký či podrobnosti o  „zlobení“ sešívaných srdcařů.



Tiché moře prázdných sedaček. Jen V. I. P. hosté a kluboví šéfové, pár podavačů míčů... Ale pozor, přece jen: na východní tribuně v Edenu sedí muž v šedé teplákové soupravě. Pěkně u středu hřiště, přímo v klubovém znaku, který spolu s obřím nápisem Slavia vyčarovaly přehozy přes sedačky. Zdeněk Houštecký alias Houšťa, asistent slávistického trenéra Jindřicha Trpišovského.

Komu sklouzne zrak na Tribunu Sever, najde muže v šusťákovce. Štěpán Kolář, trenér brankářů.

Jdu na sever... a už jdu na jih. Mezi plastovými panáky trůní elegán v obleku a bekovce. Jan Nezmar, mozek sportovního úseku.

Z lavičky vše pozorně sleduje Trpišovský s asistenty Jaroslavem Köstlem a Pavlem Řehákem.

iSport Premium nyní pro nové předplatitele jen za 1 Kč za první měsíc a sleva na elektroniku >>>

Víc očí víc vidí. Ne že by to byla novinka. Systémově pomocníka na tribuně využívá plzeňský kouč Adrian Guľa, dříve to tak dělal i Zdeněk Ščasný nebo Václav Jílek. Martin Hašek byl už před devíti lety v permanentním spojení přes vysílačku s asistentem Alešem Jindrou – v uchu sluchátko, před ústy mikrofon. „Vidí věci, které já můžu dole zachytit jen těžko. Můžeme pak rychleji reagovat na hru,“ objasnil. „Odhalíme více věcí, na které bychom jinak přišli třeba až u videa,“ dodal.

„Seshora je to úplně jiný pohled, než když jste na úrovni hráčů, hřiště máte jako na dlani. Hlavní výhodou je prostorové vidění, hledáte i slabá místa soupeře,“ souhlasí hradecký kouč Zdenko Frťala, jenž jako asistent Michala Bílka na Letné pravidelně šplhal až na novinářskou lávku. Dva tři klíčové poznatky předával svému nadřízenému o přestávce.

Nikdo však tenhle způsob „skenování“ trávníku nevyužil v takové míře jako slávistický ansámbl. Přizpůsobil se podmínkám a minus se snažil obrátit v plus. I proto, aby v tichu udržel nasazení hráčů. „Ví, co mají dělat, ale možná se pak snaží úkoly plnit důkladněji,“ míní Frťala.

Jindro, střídáme!

Klíčová role náleží Houšteckému. Protože nemá potřebnou trenérskou licenci, s Kolářem,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud