Jan Malý
Premium
26. června 2020 • 05:00

Jiní, ale pořád silní. Trpišovského plán padl, proč Slavia zůstala nejlepší?

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V létě jeden třesk, v zimě další. Dopad? Slavia i po divokých změnách ve svém kádru dál vládne FORTUNA:LIZE, titul dokonce získala ještě dřív než před rokem. Parta z Edenu se výborně popasovala s tím, že z její kabiny mizela jedna opora za druhou. V průběhu celé sezony jich bylo osm. Slavia je nová, ale vlastně pořád stejně silná. „Je to zásluha trenéra Trpišovského, Honzy Nezmara a celého skautingu,“ podotýká Daniel Šmejkal, kouč druholigové Vlašimi.



Přání trenéra Jindřicha Trpišovského při mistrovském veselí v minulém roce znělo: Ať odejde co nejméně hráčů, ať je co nejméně zásahů do sestavy. Realita byla jiná. Nejprve odešel energický záložník Miroslav Stoch, pak se do Belgie rozprchli stopeři Simon Deli a Michael Ngadeu, křídelník Jaromír Zmrhal přijal výzvu z italské Serie A a nakonec po postupu do Ligy mistrů fouknul Alex Král do Spartaku Moskva.

Druhá vlna se Edenem prohnala v zimě. Za splněným snem odletěl do slavné Premier League středobod sestavy Tomáš Souček, následovaly odchody rutinérů a lídrů mužstva Milana Škody a Josefa Hušbauera. „To by zamávalo s jakýmkoli světovým mužstvem, které je v čele v zahraniční lize,“ vrací se k fluktuaci v kádru ve víru čerstvého mistrovského reje kouč Trpišovský.

iSport Premium nyní pro nové předplatitele jen za 1 Kč za první měsíc a sleva na elektroniku >>>

„Navíc jsme byli jako jediný tým v Evropě, hráli jsme Ligu mistrů. Někdy jsem až dojatý, když vidím Zimiče (David Zima), Petara (Musa), Proviho (Lukáš Provod), jak se v takhle těžkých zápasech snaží nahradit kluky z reprezentace, kteří šli hrát do velkých lig. Strašně si toho vážím,“ oceňuje kouč s kšiltovkou nástupce dřívějších tahounů.

Právě on se nejvíc přičinil o to, že razantně obměněná sestava

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud