Matěj Karmazín
29. června 2020 • 04:40

Musa, nový lídr střelců. Gól dá každých 120 minut, s kým bojuje?

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden z motivů závěrů sezony, ve které už je s předstihem rozhodnuto o titulu? Určitě boj o korunu krále střelců. A i ta může nakonec skončit v Edenu. Petar Musa v neděli pomohl Slavii dvěma přesnými zásahy porazit Jablonec (4:0) a rázem se s celkovými třinácti trefami dostal do čela průběžné tabulky. „Kluci se o tom hodně baví, chtějí mu pomoct,“ podotkl kouč Pražanů Jindřich Trpišovský. Kdo jsou největší konkurenti mladého chorvatského střelce?



Podal velmi dobrý výkon. Musa proti Jablonci od první minuty hrál s velkou chutí a po zásluze byl odměněn. Hned v osmé minutě chladnokrevně uklidil centr Stancia, po změně stran pak obral o míč stopera Štěpánka a zblízka prostřelil brankáře Hanuše.

Slavia - Jablonec: Musa po skvělém Stanciově centru udeřil, 1:0!
Video se připravuje ...

A to ještě dvě velké šance zahodil. Jednou jej Hanuš v další obrovské příležitosti vychytal, v nastavení mu pak vyrazil i penaltu. Musovo střelecké konto přesto poskočilo na třináct branek, k sedmi libereckým z podzimu už na jaře přidal šest slávistických. Do řady zápasů přitom naskočil až v závěru místo Stanislava Tecla, současnou „třináctku“ stihl za 1569 minut. Tedy? Gól dá v průměru každých 120.

„Dnes byl hodně uvolněný, podal nejlepší výkon za dobu, co je tady. V zakončení si počínal skvěle, podobné situace umí vyřešit,“ chválil jej pak trenér Trpišovský. Slávisté pořadí v tabulce střelců sledují, i proto Musa v neděli zůstal na hřišti až do poslední minuty. A byl první volbou na penaltu, kterou ovšem zahodil…

Jak to mezi kanonýry aktuálně vypadá za ním?

O druhé místo se s dvanácti zásahy dělí trio Guélor Kanga, Libor Kozák a Jakub Řezníček. Dvojice sparťanů se o víkendu neprosadila, trenér Václav Kotal navíc oba šetřil pro středeční finále MOL Cupu v Liberci. O slovo se ovšem hlasitě přihlásil zkušený Jakub Řezníček, který do popředí vylétl po hattricku do sítě Zlína.

„Všichni mi korunu předhazují, vnímám to, ale není to pro mě životně důležité. Chci furt hrát, je to moje práce a baví mě to,“ prohodil po utkání Řezníček. Ten se skvěle rozjel hlavně po koronavirové pauze, v deseti utkáních se už trefil devětkrát.

Ze hry pak ještě není ani jedenáctigólový Lukáš Budínský, jehož Boleslav čeká proti Bohemians dvojzápas ve finále skupiny o Evropu. A byť současná sezona po jejich odchodech nemá kanonýry typu Nikolaje Komličenka či Michaela Krmenčíka, boj o korunu ještě může ve zbývajících duelech být zajímavý.

Tabulka střelců první fotbalové ligy:

13 Musa (Slavia)
12 Kanga, Kozák (oba Sparta), Jakub Řezníček (Teplice)
11 Budínský (Mladá Boleslav)
10 Komličenko (Mladá Boleslav), Bucha, Krmenčík (oba Plzeň), Doležal (Jablonec), Potočný (Ostrava)
9 Schranz (České Budějovice), Poznar (Zlín)
8 T. Souček (Slavia), Mešanovič (Mladá Boleslav), Sýkora (Jablonec), Kuzmanovič (Ostrava), Juliš (Olomouc)
7 Plšek (Olomouc), Zajíc (Slovácko), Malinský (Liberec), Kopic (Plzeň), J. Mareš (Teplice), Michal Škoda (Příbram), Tetteh (Sparta), Lingr (Karviná)

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

SESTŘIH: Slavia - Jablonec 4:0. Mistrovský koncert, Musa krůček od hattricku
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Slavia 35 26 7 2 69:12 85
2. Plzeň 35 23 7 5 68:24 76
3. Sparta 35 17 9 9 66:40 60
4. Jablonec 35 14 9 12 48:52 51
5. Liberec 35 15 6 14 55:51 51
6. Ostrava 35 12 11 12 47:43 47

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud