30. června 2020 • 19:00

INSIDER: Čišovský všechny spojil. Musa a král střelců? Mám jiný tip

Autor: šf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úmrtí bývalého plzeňského stopera Mariána Čišovského zasáhlo o víkendu celý český fotbal. A vyvolalo obrovskou vlnu vzpomínek. „Všichni mu drželi palce,“ říká ve svém pořadu Ligový Insider bývalý reprezentant Martin Jiránek, byť i on věděl, že tenhle boj vyhrát nelze. Čišovský se však držel statečně a byl příkladem pro jiné. „Všechny spojil, celou fotbalovou republiku,“ dodává Jiránek. Nejvyšší soutěž se však i navzdory drtivé zprávě zastavit nemohla, a tak zkušený stoper krom jiného rozebírá, jak si povede slávistický snajpr Petar Musa v boji o krále střelců.



Už nemohl nastupovat v jejím dresu, ale stejně ho měl vždy symbolicky připravený. A jeho jméno nechybělo každou sezonu na soupisce. Na Čišovského, jenž výrazně přispěl k historickému plzeňskému vzepětí, západočeský klub nezapomínal. „Bylo to od ní super,“ oceňuje její gesta a trvalou podporu Jiránek. „Umím si představit, jak to pro její hráče muselo být v neděli těžké. Ale Plzeň to zvládla,“ říká o výhře 2:1 nad Spartou.

Ta řádně zamíchala základní sestavou a šetřila hráče na středeční finále domácího poháru v Liberci. I proto se její série triumfů zastavila na čísle osm. Nemůže se jí to vymstít? Nepřijde o vítězný drajv? „Byl to správný krok, který jí neuškodí,“ míní Jiránek. Zvlášť když na severu Čech očekává náročnou bitvu. „Liberec do toho půjde naplno od první minuty. Pro Spartu to bude hodně těžké, bude pod větším tlakem,“ soudí.

Mezi jedenáctku hráčů sáhla i Slavia, která už má jistý titul. Na jejím výkonu to však nebylo znát a čtyřmi góly znemožnila Jablonec. Dva z nich si připsal chorvatský snajpr Petra Musa – a to ještě nedal penaltu. „Ukázal čuch na góly, to, že umí být ve správný čas na správném místě,“ chválí střelce Jiránek. Musa nyní vede se třinácti trefami pořadí kanonýrů, o jeden méně mají sparťané Guélor Kanga a Libor Kozák i teplický bijec Jakub Řezníček. A slávisté nyní hodlají udělat vše pro to, aby Musu na vrcholu udrželi. „Na škodu to nebude, jedině že by ho hledali v každé situaci,“ myslí si Jiránek.

Na krále kanonýrů sezony 2019/20 však i navzdory „výhrůžce“ podporou celého slávistického mužstva Musovi tipuje jiného adepta a argumentuje, proč věří jemu. „Bude mít proti sobě slabší soupeře,“ vysvětluje a jde se jménem ven.

Podívejte se NA VIDEU i na to, co Martin Jiránek říká odchodu Romana Hubníka z Plzně do Olomouce a ukončení profesionální kariéry Tomáše Sivoka.

iSport podcast: Čišovský? Elegán a protipól vlčáků v Plzni. Nastartoval klub na vrchol
Video se připravuje ...

Večer titul, ráno úspěšná maturita. Snad si Zima vzal roušku, smál se Taclík
Video se připravuje ...

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Měl Musův první gól platit? V Budějovicích sudí nedal na VAR
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud