Jan Vacek
10. července 2020 • 16:10

Sparta dala Kangovi nabídku na novou smlouvu. Co na to gabonský záložník?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
29
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhé měsíce to vypadalo, že spojenectví Sparty a Guélora Kangy v létě definitivně skončí. V posledních týdnech se ale situace výrazně otočila. Gabonský reprezentant po koronavirové pauze vystupňoval své výkony, vedení letenského klubu proto změnilo kurs. Podle informací serveru iSport.cz Kangovi oficiálně nabídlo nový kontrakt. Nyní se čeká na hráčovo rozhodnutí.



Prakticky okamžitě od svého příchodu na Letnou byl Guélor Kanga hlavní ofenzivní silou Sparty. Střílel góly, sbíral asistence, tvořil hru. Po nástupu trenéra Václava Kotala a vynucené pauze z důvodu pandemie koronaviru ovšem zásadně povýšil i svou pracovitost pro mužstvo.

Najednou tahal do obrany, nevypouštěl souboje. Jako by tím dával najevo, jak moc chce v rudém dresu zůstat. Dost možná vycítil, že se Sparta delší dobu stavěla k možnému prodloužení spolupráce spíš odmítavě.

To se ovšem i na základě mnohem komplexnějších výkonů změnilo. Podle informací redakce iSport.cz vedení pražského velkoklubu Kangovi oficiálně předložilo nabídku na nový kontrakt. Jak se k tomu samotný hráč postaví? To je otázka, kterou by měly rozseknout nejbližší dny.

Roli může sehrát více faktorů. I samotný záložník totiž v průběhu ročníku dával najevo, že svou budoucnost vidí na jiné adrese. To ovšem bylo ještě před zmíněnou pandemií, která zasáhla i fotbalový svět.

Slávista Nicolae Stanciu a sparťan Guélor Kanga při derby pražských "S"
Slávista Nicolae Stanciu a sparťan Guélor Kanga při derby pražských "S"

Před ní měl hvězdný středopolař na stole lukrativní nabídky, ty ale vinou masivního finančního dopadu koronavirové doby postupně odpadaly. Kanga se tak rázem ocitl v situaci, kdy neměl nic jistého. Možná i proto šlápl do pedálů a ještě vystupňoval své výkony.

V zákulisí se mluví rovněž o tom, že africkému fotbalistovi sedla spolupráce s trenérem Václavem Kotalem. Zkušený kouč Kangu napevno ukotvil v nižší pozici a svěřil mu do velké míry výstavbu hry. To je něco, co rodákovi z Oyemu vyhovuje. Na hřišti má relativní volnost, může si chodit ke stoperům pro balony, je neustále v akci.

I tohle může být důležitý aspekt při hráčově rozhodování. K výstřednímu fotbalistovi si navíc postupem času našli cestu i fanoušci, od prvotní (většinové) averze je momentálně jedním z největších oblíbenců.

Tohle všechno určitě vzalo v potaz i vedení Letenských. Nabídka na prodloužení spolupráce je tak logickým vyústěním dění posledních týdnů. Balon je teď ovšem na Kangově straně. V rudých barvách zvládl za dva a půl roku 31 branek a 16 asistencí.

Přidá v příští sezoně další?

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
1. Slavia 35 26 7 2 69:12 85
2. Plzeň 35 23 7 5 68:24 76
3. Sparta 35 17 9 9 66:40 60
4. Jablonec 35 14 9 12 48:52 51
5. Liberec 35 15 6 14 55:51 51
6. Ostrava 35 12 11 12 47:43 47

INSIDER: Koncovka nebyla hodna Sparty, ve Slavii by mě zajímal Malinský
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Slavia - Sparta 0:0. Dvakrát břevno domácích, Heča vychytal hostům remízu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
29

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud