Michal Koštuřík
20. července 2020 • 04:40

Zlín se dohodl s Reiterem! Hráč chce opět pod Páníka, co další změny?

Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlé křídlo pro Zlín je na cestě. Klub je domluvený na podmínkách smlouvy s Rudolfem Reiterem (25), jehož vedl kouč Bohumil Páník v Baníku. „Obě strany mají zájem o spolupráci. Nyní vyjednáváme s Ostravou,“ potvrdil v neděli Sportu Zdeněk Grygera, generální manažer Fastavu. Poslední dva zápasy sezony s Karvinou a v Olomouci už odehraje tým bez pětice Džafič, Bartošák, Bačo (všichni konec smlouvy), Ikaunieks, Azackij (oba návrat z hostování).



V Baníku se momentálně s Rudolfem Reiterem nepočítá. Dostal svolení k odchodu, minimálně na hostování. Klub za něj před rokem zaplatil Bohemians nadstandardních sedm milionů korun, moc tratný logicky být nechce. Proto se zatím řeší spíš zapůjčení jinam. Rychlostně vybaveného hráče na kraj zálohy Zlín potřebuje.

Sparťanský odchovanec je na seznamu posil číslem jedna. Teď jde o to, zda se mezi sebou domluví kluby. Samotný hráč by angažmá ve Fastavu bral všema deseti, potřebuje pravidelně hrát. S koučem se dobře zná, Páník mu v Ostravě věřil a elitní jedenáctku bez něj prakticky nestavěl.

Na křídle navíc nemá mužstvo po odchodu Adnana Džafiče do bosenského FK Tuzla City a Lukáše Bartošáka zrovna přetlak. „Bart je zatím na volné noze. Pokud nic vhodného nesežene, můžeme se k tomu vrátit,“ nevyloučil Grygera operativní domluvu se zkušeným levým bekem či halvem. Naopak návrat stopera Ondřeje Bača, jemuž Zlín rovněž neprodloužil kontrakt, není příliš pravděpodobný. „Ještě se sejdeme s jeho agentem,“ informoval generální manažer.

Rudolf Reiter ještě v dresu Bohemians
Rudolf Reiter ještě v dresu Bohemians

Páníkova parta se v pátek po čtrnáctidenním volnu vrátila do tréninku na poslední dva duely Skupiny o záchranu s Karvinou (čtvrtek) a Olomoucí (neděle). Záchranu už má tým jistou, takže dojde k protočení sestavy. Po odchodu pěti hráčů však není moc na výběr, na hřišti by se měli objevit všichni zdraví hráči s platnou smlouvou. Borci, vracející se z hostování, nastoupit nemůžou. Jde například o útočníky Pavla Vyhnala (Teplice) a Patrika Slaměnu (Prostějov).

Delší letní volno mají hráči vyčerpané, po pauze kvůli koronaviru v Karviné už se do startu nové sezony víceméně nezastaví. Na oraz budou dostávat maximálně den, dva, dle situace. Jinak se pojede plynule a bez zahraničního soustředění. Na to letos není čas a ve vzduchu stále visí pekelná nejistota kolem viru COVID-19. Nikdo nehodlá riskovat problémy. „Možná jen uděláme výjezd na tři čtyři dny,“ poznamenal Grygera.

Pokud by klapl Reiterův příchod, nemělo by zůstat jen u něj. Klub má vytipované ještě jiné hráče, jenže jednání se pořádně rozběhnou, až dlouhá sezona konečně skončí. Žádnou výraznější obměnu kádru, který získal klid až po návratu kouče Páníka, nečekejte. „Už od zimy se kádr formoval,“ uvedl manažer a druhý muž zlínského fotbalu.

Grygera se v pátek při ligovém grémiu o podobě dohrávky tohoto ročníku a podobě nového zdržel hlasování. Proč? Nezamlouvalo se mu, že najednou prošla varianta s osmnácti účastníky nejvyšší soutěže. Tento návrh dával zástupce Fastavu do placu už o tři měsíce dříve. Tehdy bylo řečeno, že jde o nepřijatelné řešení. Najednou bylo vše jinak.

To se Grygerovi nelíbilo, proto ruku nezvedl. „My počet osmnáct týmů podporujeme i do budoucna,“ sdělil. Schválené zužování na šestnáctku podle něj není nezbytně nutné. Přeje si, aby se tato debata ještě otevřela. Do další sezony však platí, že dolů půjdou hned tři celky a z FNL nahoru jeden. S tím už aktivita Zlína téměř jistě nic nesvede.

FC Zlín Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
11. Olomouc 33 9 13 11 39:40 40
12. Teplice 33 9 11 13 37:51 38
13. Zlín 33 9 6 18 30:52 33
14. Karviná 33 5 12 16 25:46 27
15. Opava 33 5 10 18 17:50 25
16. Příbram 33 6 7 20 21:55 25

ANKETA: Zklamání sezony? Kouč Jílek, ale i výkony Olomouce
Video se připravuje ...

Nejpamátnější zápasy sezony: Restart ligy, dvě skvělá derby i duel roku
Video se připravuje ...

ANKETA: Překvapení sezony? Výkony nováčka, Plzeň pod Guľou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud