4. srpna 2020 • 13:27

Krejčí o návratu do Sparty: Pouto tu vždy bylo. Snem je titul a Liga mistrů

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po čtyřech letech v italské Boloni se do Sparty vrací Ladislav Krejčí. Fotbalista, jenž může hrát levého beka i záložníka, podepsal na Letné tříletý kontrakt. „Pocity jsou krásné. Něco jsem tu odehrál a moc jsem se sem těšil. Jsem rád, že jsem zpátky,“ uvedl v rozhovoru pro klubový web.



Celkem 84 zápasů, tři góly a 12 asistencí. Takové bylo dobrodružství Ladislava Krejčího v Boloni. To je ale u konce. Český reprezentant se po čtyřech letech vrací do tuzemska, opět oblékne rudý dres.

„Je to hodně emotivní. Odchod byl možná ještě víc, protože jsem tu (na Spartě) byl dlouhou dobu a vstupoval pak do neznáma. Teď se vracím do známého prostředí, kde jsem něco prožil. Pocity jsou tedy trochu jiné, ale určitě příjemné,“ řekl po podpisu tříletého kontraktu Krejčí.

Osmadvacetiletý fotbalista odcházel do Itálie jako roztěkaný mladík. Se spoluhráči byl na Letné samá srandička a vtípek. „Věřím, že jsem vyspěl jako člověk. Myslím, že cizina mě naučila postarat se hlavně sám o sebe,“ podotkl.

Ačkoliv měl Krejčí ještě smlouvu v Boloni, rozhodl se pro návrat do Sparty. „Chci hrát o tituly a vyhrávat trofeje. Cítil jsem, že chci změnu a táhlo mě to zpátky domů na Spartu. Po čtyři roky v Itálii jsem ji stále sledoval, udržoval jsem i kontakt s kluky, nebo členy realizačního týmu, kustody, maséry. Kontakt jsem nikdy nepřetrhal a pouto tu vždy bylo. I proto jsem si jednoznačně vybral Spartu,“ objasnil Krejčí, jenž s mužstvem již odcestoval na soustředění do Rakouska. 

Ladislav Krejčí je pátou letní posilou Sparty
Ladislav Krejčí je pátou letní posilou Sparty

Krejčí zažil období, kdy Sparta vyhrála double, poté i superpohár. Na jaře 2016 s ní dokráčel do čtvrtfinále Evropské ligy. Od té doby ale na Letné na větší úspěch čekají, stejně tak na titul, který rudí získali naposledy v roce 2014.

„Tlak je tady pořád. I když jsem tu hrál předtím, cítil jsem ho. Nyní to bude stejné. Sparta vyhrála v minulé sezoně pohár, což je taková první vlaštovka. Věřím, že k tomu nyní začnou přibývat další. Společný sen nás všech tady je vyhrát titul a dostat se do Ligy mistrů,“ konstatoval.

Sparta si nyní bude muset zvyknout i na dosti neobvyklou věc. V jejím kádru budou působit hned dva Ladislavové Krejčí. „Těžko říct, jak to odlišovat. Vše, dokonce i přezdívky máme stejné. Kluci v nároďáku mi ale říkají Laco, tak mi tak můžou říkat i spoluhráči tady,“ řekl starší ze jmenovců.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Dávid Hancko: NEJ stoper ligy? Připomeňte si jeho TOP 3 momenty
Video se připravuje ...

TOP přesuny fotbalistů: Trmal, Čelůstka i talent z Bergama
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
15

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud