12. srpna 2020 • 22:00

Kolaps Opavy s Rapidem! Baník prohrál, Zbrojovka nestačila na Líšeň

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Opavy v přípravném utkání v Rakousku ztratili vedení 3:0 nad Rapidem Vídeň a rakouskému vicemistrovi podlehli 3:5. Ostrava na soustředění prohrála s jiným rakouským soupeřem Admirou Wacker 1:2. Karviná i díky gólu debutujícího útočníka Michala Papadopulose porazila druholigový polský tým Jastrzebie 2:0.



Opavu poslal do vedení v sedmé minutě kapitán Jan Řezníček, ještě před pauzou zvýšil Jiří Texl a v 52. minutě vstřelil třetí branku Karol Mondek. Ani to ale Slezanům k výhře nestačilo. Hráči Rapidu předvedl velký obrat a mezi 55. a 88. minutou nasázeli pět gólů.

„S prvním poločasem nebo zhruba se šedesáti minutami hry jsem spokojený. Blížili jsme se tomu, co chceme hrát. Z toho jsem měl velkou radost,“ uvedl asistent trenéra Opavy Radoslav Kováč pro klubový web.

„Pak jsme prostřídali a dostali jsme lekci. Hlavně naši mladí kluci viděli, že na sobě musí daleko víc pracovat. V dnešním fotbale je vše o sprintu. Tohle musí akceptovat, jinak se nemohou posunout dál. Mladí na sobě musí makat, ale určitě mají z čeho se odrazit,“ dodal bývalý reprezentant.

Michael Rabušic v dresu Liberce během zápasu s Blanskem
Michael Rabušic v dresu Liberce během zápasu s Blanskem

Ostrava po bezbrankové úvodní půli od Admiry dvakrát inkasovala po změně stran. Těsně před koncem porážku Baníku už pouze zmírnil Milan Jirásek. „V prvním poločase jsme se téměř nedostali do koncovky a výkon nebyl dobrý. Soupeř se nám na hrbolatém terénu dlouhými míči dostával za záda, měl z toho šance, měli jsme problém se vyrovnat i s agresivitou soupeře. Druhý poločas, i když jsme ho prohráli, byl z naší strany herně lepší,“ řekl ostravský kouč Luboš Kozel.

Pětatřicetiletý útočník Papadopulos otevřel skóre po půl hodině hry, druhou branku do sítě Jastrzebie vstřelil v 70. minutě další nováček záložník Tomáš Ostrák. Za Slezany poprvé nastoupil i obránce Filip Twardzik. „To, že dali gól, je pozitivní. Věřím, že to budou pro nás dobré posily,“ podotkl karvinský kouč Juraj Jarábek.

České Budějovice si naopak na soustředění s rakouským soupeřem poradily a St. Pölten porazily 3:0. Dvě branky po změně stran vstřelil Pavel Šulc, v prvním poločase se trefil další hráč hostující z Plzně Nigerijec Ubong Ekpai. „Jsem rád, že se do hry postupně dostali všichni hráči a že jsme i po přestávce hráli velmi dobře a že jsme přidali další góly. Vyhráli jsme tedy 3:0 a jsme spokojeni,“ hodnotil budějovický trenér David Horejš.

Liberec v Rakousku remizoval 1:1 s nováčkem druhé ligy Blanskem 1:1. Slovan prohrával po trefě Pavola Ilka, na kterou po přestávce odpověděl Jakub Barac. „Výsledek pro nás není úplně optimální, sice nás zajímá, nicméně není až tak podstatný. Pro nás je především důležité, že se hráči snažili plnit pokyny dané před zápasem. Určitě bude chvilku trval, než si hráči zažijí nové automatismy, proto bych požádal fanoušky, aby byli trošku shovívavější, protože máme úplně nový tým,“ prohlásil kouč Slovanu Pavel Hoftych.

Nováček nejvyšší soutěže Brno podlehl druholigovému městskému rivalovi Líšni 2:3. Za Zbrojovku dvakrát vyrovnal Adam Fousek, ale v 50. minutě vstřelil rozhodující gól David Krška. Dvakrát se trefil také Jan Silný.

Výsledky fotbalové přípravy:

Baník Ostrava - Admira Wacker Mödling 1:2 (0:0)
Branky:
88. Jirásek - 56. Pink, 81. Ristanic.

Sestava Ostravy: Budinský - Fillo (61. Juroška), Svozil (46. Pokorný), Šindelář (76. Stronati), Fleišman (76. Holzer) - Kaloč (76. Jánoš), Chvěja (76. Drozd) - Lalkovič (46. Reiter), Šašinka (46. Jirásek), Buchta (61. Potočný) - Smola (61. Zajíc). Trenér: Kozel.

SFC Opava - Rapid Vídeň 3:5 (2:0)
Branky:
7. Řezníček, 37. Texl, 52. Mondek - 69. a 85. Kara, 55. Greiml, 59. Kitagawa, 88. Knasmüllner.

Sestava Opavy:
I. poločas: Fendrich - Hrabina, Hnaníček, Žídek - Mondek, Řezníček, Zavadil, Texl, Helešic - Dordič, Holík.

II. poločas: Lasák - Harazim, Rychlý, Hnaníček (70. Koschatzký) - Mondek (60. Ščudla), Řezníček (60. Gorčica), Pikul, Holík (60. Wybraniec), Helešic (60. Darmovzal) - Dedič, Juřena. Trenér: Skácel.

Dynamo České Budějovice - SKN St. Pölten 3:0 (1:0)
Branky:
51. a 53. Šulc, 22. Ekpai.

Sestava Č. Budějovic:
I. poločas: Vorel - Kladrubský, Králik, Havel, Skovajsa - Javorek, Valenta - Ekpai, Šulc, Jánošík - Brandner.

II. poločas: Vorel - Čolič, Talovierov, Novák, Kopečný - Čavoš, Valenta - Meszároš, Šulc (60. Kousal), Mršič - Bassey. Trenér: Horejš.

Slovan Liberec - FK Blansko 1:1 (0:1)
Branky:
52. Barac - 19. Ilko.

Sestava Liberce: Nguyen (46. Knobloch) - Koscelník (46. Kosek), Černický (66. Chaluš), Tijani, Fukala - Pešek (46. Barac), Hromada (66. Michal), Mara (74. Šulc), Mosquera - Júsuf (57. Csáno), Rabušic (46. Matoušek). Trenér: Hoftych.

MFK Karviná - GKS Jastrzebie 2:0 (1:0)
Branky:
31. Papadopulos, 70. Ostrák.

Sestava Karviné: Bolek (46. Neuman) - Eduardo (46. Janečka), Kouřil (46. Stropek), Twardzik - Ndefe (67. Jean Mangabeira), Smrž, Jean Mangabeira (46. Hanousek), Qose (67. Smrž), Čonka (67. Holiš) - Papadopulos (46. Haša), Ostrák. Trenér: Jarábek.

Zbrojovka Brno - SK Líšeň 2:3 (1:2)
Branky:
35. z pen. a 46. Fousek - 3. a 38. Silný, 50. Krška.

Sestava Brna: Šustr (46. Floder) - Štepanovský (58. Hladík), Dreksa, Šural (46. Koudelka), Moravec (54. Šumbera) - Bariš (42. Černín), Sedlák (58. Jambor), Čermák (46. Vaněk), Fousek (58. Ševčík) - Přichystal (58. M. Vintr), Růsek (58. Zikl). Trenér: Machálek.

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud