Jakub Dvořák
Premium
16. srpna 2020 • 15:00

Jako teenageři do ciziny, teď v Česku. Krok zpět? Vůbec, říká Heidenreich

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V době puberty vzal nohy na ramena a svůj fotbalový um se rozhodl rozvíjet za hranicemi Česka. Občanský průkaz ho ještě hřál novotou, ale David Heidenreich už vyhlížel nové dobrodružství v Bergamu. Po několika letech se talentovaný stoper v létě vrátil domů. Krok zpět? „Vůbec ne. Chci v Teplicích nabrat zkušenosti v dospělém fotbale a za rok se porvat o angažmá v Itálii,“ odmítá zabrzdění kariéry. V zamčené části článku najdete také rozhovor s Janem Suchopárkem, který Heidenreicha i další hráče s podobným osudem dobře zná jako kouč reprezentační devatenáctky.



Někdejší kapitán české devatenáctky však není z hráčů narozených v roce 1999 a později jediným, kdo se za poslední dva roky rozhodl pro návrat do vlasti. Na cestu domů se vydali i někteří spoluhráči z loňského EURO v Arménii.

Už v zimě po tři a půl letech opustil anglický Leicester dvacetiletý stoper Lukáš Hušek a domluvil se na angažmá ve Spartě. Zcela novou kapitolu rovněž načal stejně starý Matěj Majka, který před dvěma lety figuroval v kauze sparťanských dorostenců, již odmítli prodloužit smlouvu a takřka zadarmo se rozutekli pryč. Šikovný záložník se vydal na Ostrovy. V Brentfordu se však neprosadil a po konci smlouvy posílil druholigové Táborsko.

Lukáš Hušek odehrál první minuty po přestupu do Sparty ve druhém poločase Tipsport ligy
Lukáš Hušek odehrál první minuty po přestupu do Sparty ve druhém poločase Tipsport ligy

To však není případ Heidenreicha a jeho dvou parťáků z mládežnických reprezentací. V létě navrátivší Vasil Kušej odmítl pokračovat v druhé rakouské lize a z kmenových Drážďan zamířil na roční hostování do mateřského Ústí, kde bude sbírat zkušenosti pod Jiřím Jarošíkem. Stejný scénář zvolil i

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud