Kryštof Rossmann
24. srpna 2020 • 14:45

Pardubický debut: Pevná obrana, žádní dobyvatelé. Kapitán chválil elán

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lehká nervozita, možná motýli v břiše. Pardubice se poprvé představily ve FORTUNA:LIZE, s Jabloncem svedly vyrovnanou partii, premiérové body ale favoritovi neuzmuly. V průběhu času slibně vypadající šance nováčka utnul v 61. minutě přesnou hlavičkou střídající Robert Hrubý, kterého kouč Petr Rada poslal na hřiště, aby pomohl k četnějšímu zakončování přes pevnou obranu Východočechů. A jediná trefa letní posily z Baníku nakonec na výhru stačila.



V úvodu série faulů, většinu zápasu pevná defenziva a celou dobu hlasitá podpora hloučku natěšených fanoušků uvnitř hostujícího sektoru. Dlouho očekávaná pardubická premiéra body na východ Čech sice neposlala, zato naplno ukázala, jakým bude nováček soupeřem: konkurenceschopným, nebojácným a kvalitně bránícím. Hostující defenziva se s jabloneckými borci posouvala celou první půli bezchybně, Severočeši se protlačili do větších šancí až ve druhé půli.

„Věděli jsme, o jakého jde soupeře. Nepříjemného… Radši bych na úvod hrál s někým, koho známe a hrajeme s ním pravidelně každý rok, o to víc si vážíme výhry,“ komentoval Petr Rada. Oba týmy se, trochu nezvykle, potkaly už před třemi týdny v přípravě, když ještě los ligového ročníku nebyl oficiální.

Pro pardubické šlo sice o mimořádný zápas, návrat po 51 letech jejich přípravu ale nijak nepozměnil. „Motivaci měl samozřejmě každý hráč, ale že by nějaká změna byla znát, to ne. Snad až v předzápasovém tréninku zaměřeném na standardní situace. Mělo vysokou kvalitu, možná kvůli tomu, že jsme hráče nabudili. Jinak jsem nepozoroval rozdíl,“ přemítal oficiální hlavní kouč Jaroslav Novotný, který zastupuje na tiskových konferencích Jiřího Krejčího.

FK Pardubice Vše o klubu ZDE

Trenéři nerozjeli žádné nové rituály, navíc neproběhl ani speciální proslov v kabině, všechny zajeté pořádky zůstaly stejné jako ve druhé lize. „Jejich velká výhoda je, že hráči o sobě vědí a znají se. Trenér nemusí sestavu měnit každý zápas, minulou sezonu postoupili se třinácti, čtrnácti lidmi,“ vypíchl Rada, kterému se naopak kádr tradičně před sezonou výrazně proměnil. Premiérový pardubický gól měl z první větší šance duelu na kopačce Emil Tischler, který v sestavě nahradil Michala Hlavatého. Na konci úvodní půle se prokličkoval přes dva protihráče až do vápna, krásnou akci ale gólem nepodtrhl.

Jablonec - Pardubice: Tischler pěkně obešel hned několik jabloneckých hráčů, ale zakončil těsně vedle
Video se připravuje ...

Hlavní cíl Východočechů do zápasu – neinkasování branky – zmařil střídající Robert Hrubý v 61. minutě. Dvakrát během krátkého sledu se mu dostal míč na hlavu ve vápně, a zatímco poprvé neuspěl, podruhé poslal svůj pokus přesně k tyči. „Negativum zápasu byl určitě inkasovaný gól. Věřili jsme, že když udržíme nulu, některé akce si vytvoříme. Měli jsme asi tři čtyři, ale zaplatili jsme takovou nováčkovskou daň,“ popisoval kapitán Jan Jeřábek. A pozitiva? „Elán, mezihra i pasáže, kdy jsme víc drželi na balonu.“

Role dobyvatelů už Pardubicím tolik nešla, Jablonec se skrze brejky dostával po ztrátách do nebezpečných pozic a vedení nakonec udržel. „Hlavně musíme být důslednější v koncovce. Víc se prosazovat, abychom vstřelili branky, což je jediná cesta k vítězství,“ bylo jasné Novotnému, jehož tým vyslal zbytky ligy jasný vzkaz: nejsme tu do počtu. Na jablonecké straně zastínila radost z bodů jinak nevýrazný výkon. „První kolo je vždy těžké, ještě jsme hráli s nováčkem… Je to s nimi vžde specifické, Pardubice jsem sledoval ve druhé lize a moc se mi líbilo, jak hráli. Jsme rádi, že jsme to zvládli,“ uzavřel Robert Hrubý.

SESTŘIH: Jablonec - Pardubice 1:0. Domácí vydřeli nad nováčkem těsnou výhru
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 61. R. Hrubý

Hosté:

Sestavy

Domácí: V. Hrubý – Libor Holík, Martinec, V. Kubista, Podaný – Hübschman (C), Považanec (88. Krob) – Ladra (46. R. Hrubý), Kratochvíl, Zelený – Schranz (90. Čvančara).

Hosté: Boháč – Prosek, Šejvl, Toml, T. Čelůstka – Tischler – Solil, Jeřábek (C) (77. Lee), Cadu (74. Petráň), Surzyn (77. Huf) – P. Černý (74. Pfeifer).

Náhradníci

Domácí: Hanuš, Jeřábek, Krob, Hrubý, Jovović, Čvančara, Chramosta

Hosté: Letáček, Pfeifer, Lee, Petráň, Huf, Zukal, Sychra

Karty

Domácí: Podaný

Hosté: Tischler

Rozhodčí

P. Ardeleanu – J. Moláček, J. Hrabovský.

Stadion

Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud