14. září 2020 • 14:14

Americké loučení s Ondráškem! Miluju tě, brácho, vzkázal exsparťan do Plzně

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Dallasu přišli téměř přesně rok po sobě. Zdeněk Ondrášek a Fafá Picault si v celku z MLS hned padli do noty. Vytvořili si přátelský vztah, k němuž možná pomohlo i Američanovo české angažmá ve Spartě. Jejich cesty se ale nyní rozcházejí, Ondrášek se vrací kvůli rodině domů a posílí Plzeň.



Jsou velcí kamarádi a parťáci. Útočníci Fafá Picault a Zdeněk Ondrášek se během společného působení v Dallasu velmi spřátelili. Byl to právě český forvard, který se Američana ujal poté, co v listopadu 2019 do třetího nejlidnatějšího města ve státě Texas přestoupil z Philadelphie. To už měla česká „Kobra“ v klubu téměř rok za sebou.

„Fotbal vám dává bratry a často vás od nich zase odděluje. Od prvního dne v Dallasu jsi se mnou zacházel jako s bratrem, za což jsem ti vděčný,“ napsal Picault na svém Twitteru krátce poté, co The Hoops oznámili, že došlo k dohodě s Plzní, jejíž dres bude Ondrášek nově oblékat.  

„Není pochyb o tom, jak mi budeš chybět. Nicméně vím, že naše bratrství bude pokračovat dál,“ navázal Picault, který od ledna do srpna 2015 působil ve Spartě. V jejím A-týmu ale prakticky nic neodehrál. Vyběhl jen na šest minut do odvety čtvrtfinále poháru s Jabloncem (0:2).

„Jsi nejlepší. Miluji tě, brácho,“ dodal 29letý Picault v češtině s tím, že Ondráška rád vždy uvítá v Harlemu a Miami.

Že Ondrášek zanechal v Americe hlubokou stopu, dokládají i slova klubového prezidenta. „Kobru jsme tady milovali. Byl platnou součástí našeho tažení do play off v roce 2019. Navždy bude součástí naší rodiny,“ nechal se slyšet Dan Hunt.

„Věnoval jsi našemu klubu svou vášeň a srdce. Při tvém návratu domů ti přejeme jen to nejlepší,“ loučil se osobně Dallas i na Twitteru.

Zdeněk Ondrášek (vpravo) a Fafá Picault se během angažmá v Dallasu hodně spřátelili
Zdeněk Ondrášek (vpravo) a Fafá Picault se během angažmá v Dallasu hodně spřátelili

Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud