Jakub Dvořák
Premium
17. září 2020 • 16:25

Ruská střela míří na Eden. Teplicím se vrací Nazarov, stoper z nouze

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě před pár měsíci se Jevgenij Nazarov jevil jako flop. Na pozici středního záložníka plaval. Trápila jej zranění. Dnes si trenér Stanislav Hejkal nedokáže bez vytáhlého Rusa představit základní sestavu. Po přesunu na stopera s ním „skláři“ vyhráli pět zápasů ze sedmi. V utkání na Slavii (pátek, 20.00) se po vynechání dvou duelů vrací univerzální voják zpátky do hry.



Když loni v létě přicestoval z Krasnodaru do Teplic, nešlo si jej nevšimnout. Téměř dvoumetrový stožár vyčníval mezi ostatními hráči. „V přípravě se mi tehdy hodně líbil. Říkal jsem si, že má potenciál pro českou špičku,“ vzpomíná na Jevgenije Nazarova bývalý hráč Severočechů Antonín Rosa.

I v Teplicích si přáli, aby se z ruského univerzála vyklubal hráč, jenž opět přinese do pokladny tučné odstupné. „Šli jsme boleslavskou cestou. Povedli se jí Tatajev či Komličenko. Tak jsme to zkusili. Ekonomicky to není zas až tak náročné,“ vypráví trenér Stanislav Hejkal, proč začal hledat posily v Rusku. Klub tehdy přitom využil služeb bývalého ligisty Davida Zoubka, jenž má v Krasnodaru dobré kontakty.

Fotbalisté Teplic oslavují gól Jevgenije Nazarova proti Příbrami
Fotbalisté Teplic oslavují gól Jevgenije Nazarova proti Příbrami

Jenže rozjezd neměl třiadvacetiletý rodák ze Stavropolského kraje nedaleko Předkavkazska ideální. Na hřišti to nebylo ono. „V lize byl taková neřízená střela. Běhal všude a vletěl do všeho. Někdy až na hranici červené karty,“ nechápe Rosa proměnu oproti

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud