Radek Špryňar
20. září 2020 • 05:00

Kobra při chuti, rozjetý Kopic, ale i nedostatky. Co ukázal zápas Plzně?

Vstoupit do diskuse
7
  • Kobra při chuti, rozjetý Kopic, ale i nedostatky. Co ukázal zápas Plzně?Kobra při chuti, rozjetý Kopic, ale i nedostatky. Co ukázal zápas Plzně?FOTO: Koláž iSport.cz

    Před čtvrtečním zápasem třetího předkola Evropské ligy proti dánskému SønderjyskE si Plzeň zvedla významně náladu drtivým vítězstvím 4:1 proti Bohemians. Co zápas ukázal o formě českého vicemistra? Spoustu pozitiv, ale také nekončící problémy na pozici středových obránců.

  • Kobra má apetit

    Po osmi a půl letech se Zdeněk Ondrášek vrátil do české ligy. Ještě v dresu Českých Budějovic se před odchodem do Norska loučil v duelu s Bohemians. Dal gól, mužstvo vyhrálo, negativem byl zlomený prst na ruce. V sobotu si tuzemský návrat užil znovu proti klokanům. Bylo z toho náramné repete. „Ale palec u ruky tentokrát vydržel,“ culil se. Předvedl aktivní výkon podepřený otevírací brankou zápasu. Ale nejen jí Plzni dodal potřebnou energii a emoce, četné náběhové věci a kombinační vyspělost. Přesně taková hráčská typologie vicemistru chyběla. „Proto jsme vstoupili do jednání s Dallasem o jeho příchodu,“ spokojeně pravil trenér Adrian Guľa.

    Bohemians - Plzeň: Kobra pálí za Viktorii! Ondrášek si hlavičkou poprvé prosadil, 1:0
    Video se připravuje ...

  • Probuzený Kopic

    Na začátku sezony se spíše trápil, své pověsti produktivního hráče zůstával dlužen. V Ďolíčku ale Jan Kopic explodoval. Na vysokém vítězství 4:1 se podílel gólem a dvěma asistencemi. Předvedl velmi intenzivní představení po celých devadesát minut. Přesně takhle by měl příspěvek reprezentačního křídla vypadat. „O takové výkony se musíme opírat i v dalším zápase. Kopi byl fantasticky běžecky disponovaný,“ chválil svého podřízeného Guľa.

    Bohemians - Plzeň: Kalvachovu ránu Le Giang neudržel, Kopic dorazil míč do sítě. 3:0!
    Video se připravuje ...

  • Konečně efektivita

    Házenkářské obehrávání bez špetky nápadu a výrazného momentu překvapení. To byla očividná bolest Viktorie v prvních třech ligových kolech. Efektivita se nedostavovala. Až na Bohemians, kde se Plzni historicky příliš nedaří, nasázel probuzený tým soupeři čtyři branky. A klidně jich mohlo být ještě víc. Velmi zdařilým výkonem se kromě Ondráška s Kopicem uvedl také Miroslav Káčer, herně se zvedl Aleš Čermák. Středová tvořivá trojice, která dává mužstvu tvář, ukázala nejlepší představení v ročníku.

    SESTŘIH: Bohemians - Plzeň 1:4. Krásný zápas a krutá porážka Klokanů, řádil Kopic
    Video se připravuje ...

  • Stoperská nejistota

    Po matných výkonech byl v minulém kole usazen na lavičku Jakub Brabec. V Ďolíčku se kapitán do sestavy vrátil. Odvedl spolehlivý part, byť na něm byly znát pozůstatky nečekaného poklesu formy v úvodu sezony. Snažil se o jednoduchá řešení, hrál více na jistotu, ale jak šel čas, dovolil si víc a víc. Ovšem zápas se pro změnu nepovedl jeho stoperskému kolegovi Lukáši Hejdovi. Chybnou rozehrávkou vypustil do extrémně nebezpečného brejku kraje Bohemians. Při jediném gólu domácích zase nestihl zakončujícího Vaníčka. Nejistota a nestabilita středových obránců je na pováženou.

    Bohemians - Plzeň: Čestný zásah! Vaníček zužitkoval Nečasův pas, 1:4
    Video se připravuje ...

  • Tlak na základní sestavu

    V Plzni se daří vytvářet konkurenční prostředí. Příchod Ondráška znásobil možnosti na pozici centrálního útočníka, solidní výkony Káčera usadily na lavičku dříve nedotknutelného Pavla Buchu, zaskočit na stoperu je připravený Luděk Pernica, herní praxi začíná nabírat po koronavirové šlamastyce Joel Kayamba, jenž během dvaceti minut proti Bohemians hýřil aktivitou a parádním pasem na Kopice rozjel akci předcházející čtvrté brance. To je před čtvrtečním zápasem třetího předkola Evropské ligy velmi pozitivní zpráva. Adrian Guľa má širokou paletu možností, složit základní sestavu.

    Guľa po výhře v Ďolíčku: Ondrášek hned byl podstatnou součástí týmu
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud