2. října 2020 • 08:00

Coufal se loučí se Slavií: Klub se mi vryl do srdce. Budu nadosmrti fandit!

Autor: iSport.cz, pav
Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to oficiální, jedna z opor fotbalové Slavie, pravý bek Vladimír Coufal, odchází za bývalým spoluhráčem Tomášem Součkem do West Hamu. „Kladiváři“ za něj zaplatí 6 milionů eur (téměř 160 milionů korun), smlouva je na tři roky s opcí na další dvě. „Za dva roky ve Slavii jsem vyhrál všechno, co se dalo. Zahrál jsem si vše, o čem jsem snil. Když jsem přišel do Slavie, naštěstí jsem ihned zapadl do týmu, do téhle velké červenobílé rodiny. Za ty dva roky se vám klub vryje do kůže, do krve, do srdce, všude. Slavii budu nadosmrti fandit,“ rozloučil se Coufal na oficiálních stránkách klubu.



Coufal odehrál za více než dva roky ve Slavii 88 soutěžních utkání, shodou okolností  s průměrem 88 minut na zápas. Sedmi góly a devíti asistencemi přispěl ke dvěma titulům, MOL Cupu, česko-slovenskému superpoháru i postupu do čtvrtfinále Evropské ligy a skupiny Ligy mistrů.

„Doufal jsem ve stejný model odchodu, jako měl Alex Král, který odešel po úspěšném play off s Kluží. Postoupit se nám ale bohužel letos nepovedlo. Je to obrovská škoda, je to taková kaňka. Jsem ale nakonec rád, že to dopadlo tak, jak to dopadlo, že mi Slavia umožnila jít cestou, o jaké jsem vždy sni,“ vyjádřil se Coufal v posledním rozhovoru v sešívaném, ve kterém poděkoval spoluhráčům i vedení klubu.

"Czech mates" v kádru West Hamu
"Czech mates" v kádru West Hamu

V Londýně se teď potká se starým známým, Tomášem Součkem. „Tomáš je pro mě obrovská přidaná hodnota na celém transferu. Sukovi musím rovněž podekovat, protože mě podporoval a dodával sílu, že všechno dopadne. Už se na něj obrovsky těším. Doufám, že mi pomůže,“ řekl 28letý bek.

Coufala už ve West Hamu stačil přivítat trenér David Moyes. „Sledovali jsme ho už nějakou dobu, zprávy, které jsme o něm měli, byly působivé. Má mnoho vlastností, díky kterým věříme, že se brzy adaptuje na Premier League,“ věří skotský kouč. „Vladimír zapadá typově mezi hráče, které chceme do klubu přivádět - hladový, ambiciózní, odhodlaný. Svůj talent ukázal i v Lize mistrů a na mezinárodní scéně, ale věříme, že nejlepší roky má stále před sebou tady ve West Hamu,“ dodal.

„Musíme Vladimírovi dát nějaký čas, aby se usadil a zvykl si na nové okolí, ale v tom mu pomůže i Tomáš Souček. Věříme, že bude dobrou posilou,“ završil Moyes.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

West Ham United Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
18

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud