5. října 2020 • 13:18

Sadílek bude hostovat v Liberci! PSV Eindhoven ho může v zimě vzít zpět

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liberec před začátkem základní skupiny Evropské ligy výrazně posiluje. Před uzávěrkou přestupů stihl administrativně dotáhnout roční hostování Michala Sadílka z PSV Eindhoven. Oba kluby se podle informací Sportu domluvily, že si nizozemský celek může jednadvacetiletého středopolaře v případě potřeby zavolat zpět už po půl roce.



Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Posila jako hrom. Slovan získal před náročnými boji v základní skupině Evropské ligy na roční hostování talentovaného záložníka Michala Sadílka, který výrazně Severočechům usnadní početní potíže na středu hřiště. Kluby se domluvily, že si může nizozemský PSV Eindhoven může stáhnout jednadvacetiletý talent už po polovině domluvené doby.

„Hledali jsme možnost posilnění týmu, problém máme ve středu zálohy, kde není zase tolik hráčů, kteří mají zkušenosti třeba i s evropským fotbalem,“ komentoval trenér Pavel Hoftych. Hostování řešil s manažerem Davidem Nehodou. „Pamatuji si Michala z mládežnické reprezentace. Sice nebyl u mého ročníku, ale sledoval jsem ho stejně jako ostatní talenty.

Zkušený 53letý kouč si je vědom předností nové posily. Přesně ví, co má od talentovaného záložníka čekat. „Patří mezi kluky, kterým se říká vysavač. Nezastaví se, je ochotný neustále běhat i pracovat, navíc má ještě fotbalovou kvalitu. V týmu ho vítáme a jsme strašně rádi, že přijde. Může pro nás být velmi platným hráčem.“

Ve Slovanu dostávají prostor ve středu zálohy hlavně Kamso Mara, Jakub Hromada a Michal Beran. Kvůli kumulaci zápasů hledal realizační tým vhodnou posilu, kterou nakonec našel za českými hranicemi. Klub ještě nedávno přivedl nadějného Rakušana Davida Cancolu (23), který ale podle slov Pavla Hoftycha potřebuje k lepším výkonům čas.

Kapitán české jednadvacítky Michal Sadílek se snaží vyzrát na Boška Šutala
Kapitán české jednadvacítky Michal Sadílek se snaží vyzrát na Boška Šutala

Sám hlavní kouč pak po utkání s kyperským APOELem přiznal, že je ve hře i návrat Tomáše Malínského ze Slavie. Rychlonohý záložník už v neděli sledoval z tribuny stadionu U Nisy vítězství Liberce 3:0 nad Příbramí. „Umím si představit, že by se vrátil. Není ve Slavii tolik využitý, byla by to pro nás ta pravá posila, která by se nám hodila. To stejné platí i pro Oscara, kterého však Jindřich Trpišovský může využít na více postech. Naopak u Tomáše by měla být reální šance, že by nám přišel pomoct."

Zatím u Sadílka je podle informací Sportu vše administrativně dotaženo, příchod Tomáše Malínského v tento okamžik zůstává pravděpodobný, leč oficiálně nestvrzený. Pro Slovan se jedná o celkovou dvanáctou (případně třináctou) posilu během končícího přestupového období.

Přišli do Slovanu: Jakub Jugas, Mohamed Tijani, Daniel Kosek, Michal Beran, Júsuf Hilál, Jakub Hromada, Jan Matoušek (všichni hostování ze Slavie), Michael Rabušic, Jhon Mosquera, David Cancola (všichni volní hráči), David Csáno (Trnava), Lukáš Sadílek (hostování z PSV Eindhoven)

Odešli ze Slovanu: Tomáš Malínský, Jan Kuchta, Ondřej Karafiát, Michal Beran (Slavia), Alexandru Baluta (Puskás Akadémia), Matěj Hybš (FC Viktoria Plzeň), Achmed Alibekov (konec hostování - Dynamo Kyjev), Martin Zeman (BB Termalica Nieciecza), Olivier Vliegen (hostování - FC SB Vlašim)

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud