Jonáš Bartoš
29. listopadu 2020 • 05:00

Klopýtající Plzeň. Tristní venku, padající Řezník i Guľovo (ne)střídání

Vstoupit do diskuse
9
  • Plzeňský trenér Adrian Guľa litoval, že jeho tým nezvládl duel v Budějovicích. Co mělo mužstvo udělat lépe?Plzeňský trenér Adrian Guľa litoval, že jeho tým nezvládl duel v Budějovicích. Co mělo mužstvo udělat lépe?FOTO: Koláž iSport.cz

    Na jih Čech vyjeli s jasným cílem - uzmout tři body, které jim schází po prohře ve Zlíně (0:1). Fotbalisté Viktorie Plzeň ale nezvládli ani druhé venkovní vystoupení po sobě, na půdě Dynama nedokázali vstřelit gól a odjeli pouze s jedním bodem. V čem vězí plzeňské strádání? Vybrali jsme pět bodů, které aktuální západočeský celek pod vedením Adriana Guľy obzvlášť trápí.

  • Tristní bilance venku

    Plzeň ztratila v aktuální sezoně šest zápasů - a všechny venku. Započítáme-li vystoupení v evropských předkolech, Viktoria drží bilanci jedna výhra, tři remízy a čtyři porážky. Situace se opakuje zápas co zápas, Západočeši si na soupeřově půdě nedokáží poradit. V duelech ve Zlíně a na Dynamu dokonce ofenzivně laděná Guľova družina nevstřelila jedinou branku.

    SESTŘIH: České Budějovice - Plzeň 0:0. Trápení favorita a další ztráta venku
    Video se připravuje ...

  • Guľovo (ne)střídání

    Slovenský kouč rád sází na prověřené tváře. Do zápasu v Budějovicích vyslal totožnou jedenáctku, byť zklamala před týdnem ve Zlíně (0:1). Ani na jihu Čech ale nešlo vše podle představ, přesto slovenský odborník do utkání dlouho nesáhl. Střídal až v 74. minutě, kdy na plac vyslal dvojici Káčer, Alvir. V 79. minutě ještě protočil útočníka Beauguela za Zdeňka Ondráška, tedy kus za kus, žádné početní posílení ofenzivy. Ke vší smůle nemohl využít ani Joela Kayambu, který se zranil před utkáním.

    Guľu štvala slabá produktivita: Smůlu musíme zlomit pracovitostí
    Video se připravuje ...

  • Pomalost a čitelnost

    Plzeň si v Budějovicích vytvořila převahu, hráči jezdili. Jenže jim nějak nešel sešlápnout pedál u plynu. Celý duel odehráli v podobném tempu, chyběl moment překvapení, nečekaná kombinace a především rychlý přechod směrem dopředu. Guľův systém 4-3-3 se stává pro soupeře čítankový - stačí důrazně přikrýt tvořivou trojici uprostřed, nepustit balon na rozběhnuté kraje a brzdit hru tak, aby Viktoria musela útočit do plných. K tomu přidat důraz ve vápně a v osobních soubojích, hlídat si odražené balony. Poměrně jednoduchý recept, který po zlínském kouči Bohumilu Páníkovi zafungoval i budějovickému Davidu Horejšovi.

    České Budějovice - Plzeň: Van Burena zastavil Hruška, z dorážky Javorek mířil těsně vedle
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Padající Řezník

    Zřejmě smutná symbolika. Radim Řezník se na pravý kraj vrátil na úkor Milana Havla, zápas v Budějovicích mu ale příliš nesedl. Zkušený bek často ztrácel balony, nepřesně rozehrával a nedokázal podporovat ofenzivu tak, jak je u něj dobrým zvykem. Vrcholné smutné „číslo“ přišlo v závěrečném tlaku, kdy před prázdnou brankou místo zakončení upadl. „Ani z pěti metrů nedokážeme balon do sítě protlačit…,“ kroutil hlavou Guľa. 

    České Budějovice - Plzeň: Řezník zavíral zadní tyč, při zakončení upadl
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Mizerné standardky a neproduktivita

    Stačí kouknout na statistiky z posledních dvou nevydařených zápasů - Plzeň vyprodukovala 34 střel, z nichž ale jen devět mířilo na branku. Z toho ani jediná možnost neskončila v síti. K tomu za dva zápasy celkem 22 rohů (6 ve Zlíně, 16 na Dynamu), z nichž nevzešel jediný gól. „V ofenzivní čiností nás tíží slabá střelecká produktivita, neefektivita. Je jasné, že pokud máme šestnáct rohů, nemůžeme dát šestnáct branek, ale aspoň jeden z toho být musí,“ zlobil se Guľa.

    České Budějovice - Plzeň: Brabec zblízka míč do sítě nedopravil
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
9

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud