Michal Kvasnica
28. prosince 2020 • 15:30

Podzim Karviné: šikovní cizinci, restart „odpadlíků“, ale doma to nešlo

Vstoupit do diskuse
1
  • Fotbalisté Karviné se radují z branky v utkání proti Viktorii PlzeňFotbalisté Karviné se radují z branky v utkání proti Viktorii PlzeňFOTO: Pavel Mazáč / Sport

    Světe, div se: Karviná po letech nehraje o záchranu, ale díky dvaceti podzimním bodům (mimochodem stejný zisk má i Plzeň) se drží v klidném středu. Navíc nebýt zpackaných posledních domácích zápasů, mohli být Slezané, kteří se skvěle vypořádali s odchodem Adriela Ba Louy a Ondřeje Lingra, ještě úplně někde jinde. Co půlsezona MFK ukázala? Portál iSport.cz to rozebírá.

  • Zkušený, nebo mladý v bráně? Je to jedno

    Základem úspěchu je mít kvalitu v bráně, což Slezané díky ideálně namixované dvojici mají. Zatímco některé celky protáčely kvůli nestabilním výkonům muže mezi třemi tyčemi, jak Petr Bolek (36), tak Vladimír Neuman (20) jsou spolehliví gólmani, o které se mančaft může opřít. Navíc dobře funguje spojení zkušený veterán + mladý odchovanec, z čehož Karviná může těžit i v následujících sezonách. Když si jeden z nich potřebuje (zejména psychicky) odpočinout – tak jako v polovině podzimu Neuman, realizační tým nemusí mít vůbec strach, že to ten druhý nezvládne.

    Karviná - Pardubice: Huf mohl přidat další gól! Bolek vyrazil
    Video se připravuje ...

  • Většina cizinců má nadstandardní přínos

    Přestože se na soupisce MFK stále najdou zahraniční tváře, od kterých by nejen fanoušci určitě čekali větší přínos, Slezanům se v létě vyplatila sázka na česko-slovenskou kostru. Až na ni se nabalují cizinci, ne naopak, jako tomu bylo dřív. A klape to. Brazilský obránce Eduardo Santos působí jako tvrdá zeď na zemi i ve vzduchu, šikovný nizozemský bek Gigli Ndefe si říká o přestup do většího klubu, Albánec Kristi Qose úřaduje ve středu pole a střílí nádherné góly. Platní jsou i Soufiane Dramé či Jean Mangabeira. Kádr je po letech konečně dobře složený.

    SESTŘIH: Plzeň - Karviná 0:1. Další velké zklamání! Viktorii skolil Papadopulos
    Video se připravuje ...

  • Nevyrovnané výkony doma a venku

    V tabulce venkovních zápasů se Karviná drží hned za pražskými „S“ se čtrnácti body na třetím místě. Cenná byla především výhra v Plzni. Jediná porážka přišla v Olomouci, kde však Slezané doplatili jen na koncovku, jinak předvedli taky dobrý výkon. Ale doma? Šest bodů je průšvih. Bolí zejména prohry se Zlínem a Pardubicemi. Bilance mohla být ještě horší, kdyby Roman Haša dvěma góly v závěru nevystřelil proti Jablonci aspoň bod. Dřív to přitom MFK na svém útulném stadionku šlo, reakce z tribun kolikrát dostaly pod tlak soupeře i rozhodčího. To nyní chybí.

    SESTŘIH: Karviná - Pardubice 0:2. Hosté se posunuli na pátou příčku tabulky
    Video se připravuje ...

  • Užitečný Papadopulos a restartovaný Bartošák

    Kdekdo bral příchod pětatřicetiletého Michala Papadopulose jako doplnění kádru útočníkem, který to nejlepší už má dávno za sebou a platný bude zejména jako žolík v závěrech zápasů. Realitou ovšem je, že odchovanec Baníku byl na podzim nejlepším i nejproduktivnějším (3+2) hráčem Karviné. Papadopulos má sílu jako kůň, těžko se mu odebírají míče a ve vzduchu je vynikající. Takový hroťák je ohromná pomoc, díky němu mají více prostoru ofenzivní hráči z druhé vlny. Druhý dech chytil i ve Zlíně nechtěný Lukáš Bartošák, jenž předváděl výborné výkony (2+2).

    Střelec Papadopulos: Plzeň pořád patří mezi top týmy. Karma funguje
    Video se připravuje ...

  • Přebudování mužstva přišlo v pravý čas

    Marka Janečku, Dávida Gubu či Marka Hanouska už v klubu asi zlaté časy nečekají, místa této trojice v základní sestavě totiž zabrali mladší a rychlejší fotbalisté, což se projevovalo na atraktivním způsobu hry. Svěží vítr přinesl zejména host Tomáš Ostrák, jehož driblink a specifické řešení jednotlivých situací oživilo celou FORTUNA:LIGU. Slušně zapadl i Rajmund Mikuš s Christiánem Hercem. Jarábkovo mužstvo je i díky nim agresivnější a přímočařejší, akorát budoucnost Ostráka s Hercem nemá MFK ve svých rukou, což bude muset sportovní úsek řešit.

    Zlín - Karviná: Míč propadl přímo k Hanouskovi, který přidal druhý gól hostů, 0:2
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud