9. ledna 2021 • 16:55

Plzeň - Hradec Králové 5:2. Dva góly Šulce, pálil i Matějka

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně v jediném přípravném utkání před startem jarní části prvoligové sezony přestříleli lídra druhé nejvyšší soutěže Hradec Králové 5:2. Dvěma góly se blýskl navrátilec z hostování záložník Pavel Šulc.



„Zápas splnil určitá kritéria a očekávání, která jsme měli. Hlavně že jsme to zvládli fyzicky a zdravotně s hráči, kteří byli k dispozici. Vstřelili jsme pět gólů, což je fajn. Na druhou stranu nejsem spokojen s tím, že jsme dvakrát inkasovali. Jsou to pro nás podstatné detaily do startu jarní části,“ uvedl v nahrávce pro média od klubu trenér Viktorie Adrian Guľa.

Plzeň nastoupila bez několika tradičních členů základní sestavy. Zřejmě ze zdravotních důvodů chyběli Čermák, Ba Loua, Beauguel či Havel, místo kterého na pravém kraji netradičně nastoupil jinak levý bek Limberský.

„Honza Kopic a Matěj Hybš jsou dlouhodobě mimo, tam nemáme směrem ke startu jarní části pozitivní prognózy. Ale věřím, že ostatní kluci budou připraveni,“ poznamenal Guľa.

Viktoria, které patří po podzimu až deváté místo ligové tabulky, od začátku dominovala. V 10. minutě se po centru hlavou prosadil Kaša a připsal si první gól v plzeňském dresu. „Podal velmi slušný výkon. Víme, kde jsou jeho silné stránky a to dnes ukázal. Je pro nás důležité, že máme připraveného stopera, abychom měli dostatečně kvalitní konkurenční prostředí na této pozici,“ řekl Guľa.

V 33. minutě se znovu po centru trefil Ondrášek, s nímž si pak narazil Šulc a zvýšil na 3:0. Ve 49. minutě si oba hráči spolupráci zopakovali a Šulc skóroval podruhé. „Votroci“ poté dvěma brankami snížili, když se prosadil z penalty Dvořák a po něm Novotný. Z protiakce ale odpověděl střídající Matějka, další plzeňský navrátilec z hostování.

„Jsem rád, že tu Lukáš Matějka a Pavel Šulc jsou s námi. Už v závěru roku jsme se rozhodli, že bude podstatné, aby byli s námi, byli už etablovanější. V létě tu byli chviličku, dnes jsou dál. Není to jen o gólech, ale i o připravenosti. Věřím, že se to ukáže i v lize, že je to správné rozhodnutí,“ uvedl Guľa.

Viktoria vstoupí do jarní části ligové sezony příští víkend v Příbrami.

Góly

Domácí: 10. Kaša, 33. Ondrášek, 39. Šulc, 49. Šulc, 80. Matějka

Hosté: 62. Dvořák, 79. Novotný

Sestavy

Domácí: Hruška (46. Staněk) – Kovařík, Brabec (C) (46. Hejda), Kaša, Limberský (46. Koželuh) – Kalvach, Šulc, Bucha – Mihálik, Ondrášek (63. Matějka), Kayamba (63. Hořava)

Hosté: Ottmar (46. Mach) – Čech, Leibl, Král (46. Kosař), Urma (34. Novotný) – Kodeš (63. Doležal), Soukeník – Zaradny (46. Záviška), Dvořák (63. Samko), Vlkanova (63. Baďura) – Prekop (46. Vašulín)

Rozhodčí

Hrubeš – Blažej, Flimmel

Stadion

Stadion v Luční ulici, Plzeň

Návštěva

hráno bez diváků

Pohyb v plzeňském kádru: kde Viktorii tlačí bota?
Video se připravuje ...

iSport podcast: Kdo na podzim překvapil a zklamal? Bude jednou Jarošík koučem pro velké kluby?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
10

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud