Jakub Konečný
Premium
13. ledna 2021 • 05:00

Guľu čeká jaro pravdy. Musí Plzeň vrátit do Evropy, jde o klíčové miliony

Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlatý padák ve výši pěti milionů korun je jedním z důvodů, proč Adrian Guľa se svým realizačním týmem v Plzni pokračuje i po nejhorším podzimu klubu v jeho mistrovské éře. Úkol pro jaro zní jasně – dostat Viktorii zpět do Evropy, v níž dvakrát po sobě chyběla. Kdyby se to mělo opakovat do třetice, přineslo by to podle informací deníku Sport zásadní změnu klubové strategie a ambicí. O peníze totiž jde až v první řadě – a v Plzni mnohem víc než na Letné nebo v Edenu.



Čtyři dny po Štědrém večeru proběhla na chatě Adolfa Šádka ve Vysokých Tatrách zásadní schůzka dvou mužů. Šéf Viktorie Plzeň si na ní vyslechl analýzu zpackaného podzimu od Adriana Guľy a po několikahodinové debatě se rozhodl slovenského kouče ve funkci podržet.

„Trenérova mise, na kterou jsme se společně vydali, ještě není dokončena,“ řekl k tomu Šádek ve v úterý publikovaném rozhovoru pro klubový web. „Úspěch se prostě nemusí dostavit hned. My však našemu procesu věříme. Zároveň chci ale říct, že musíme mít i výsledky, bez nich to bohužel nejde,“ dodal.

Guľa podle informací deníku Sport akceptoval všechny Šádkovy výhrady, které se týkaly zejména chybějícího taktického plánu B, neefektivních střídání i (ne)rotace konkrétních hráčů. A navrhl i konkrétní kroky, které by měly vést ke kýženému zlepšení.

Co se tedy přes zimu v Plzni měnilo?

Zdánlivý detail na úvod. V realizačním týmu v tichosti skončili fyzioterapeuti Robert Beneš, Filip Vopěnka a Petr Nasler. Nahradil je Michal Rukavička, který už v Plzni působil a který si nyní za své spolupracovníky zvolil Šimona Šenderu s Petrem Bendlem.

Podle všeho to dlouholetým fyzioterapeutům s Guľou a jeho muži a novinkami úplně neladilo.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud