Jan Malý
28. ledna 2021 • 05:00

Poločas snů i skvělá pravá strana, ale bez nuly. Co ukázala Slavia ve Zlíně?

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
7
  • Slavii zápas ve Zlíně vyšel náramněSlavii zápas ve Zlíně vyšel náramněFOTO: koláž iSport.cz

    Slavia se se Zlínem nemazlila. V dohrávce 12. kola FORTUNA:LIGY vedla v poločase o pět gólů, přesvědčivě zapsala čtrnáctou ligovou výhru v sezoně (6:2) a Jablonci se Spartou odskočila v tabulce na rozdíl devíti bodů. Útočník Jan Kuchta se zaskvěl hattrickem, výtečně fungovala pravá strana, kde si rozuměli Alexander Bah a Abdallah Sima. Co „sešívaní“ v Baťově městě předvedli?

  • Poločas snů

    Už nejednou padlo, že Slavia si někdy hraje vlastní ligu. První poločas ve Zlíně tuhle tezi naplno demonstroval. Červenobílí byli v neuvěřitelné pohodě, vycházeli jim kombinace, soupeře drtila jejich ofenzivní esa. Po půli vedli „sešívaní“ 5:0, byli mimořádně efektivní, hráli lehce, přečkali i ošemetné situace před vlastní bránou. Celkově dominovali a jednoznačně zápas rozhodli už po pětačtyřiceti minutách.

    SESTŘIH: Zlín - Slavia 2:6. Kanonádu řídil Kuchta hattrickem
    Video se připravuje ...

  • Kuchta je v parádní formě

    Útočník číslo jedna? Ve Slavii si na tuhle otázku už v průběhu podzimu jasně odpověděli. Jan Kuchta zapadá do konceptu trenéra Jindřicha Trpišovského rvavostí, obětavostí, pracovitostí, tím, že se rozdá pro tým. A pozor, je i produktivní. Po krátké zimní pauze střelecky exploduje, dva góly dal Olomouci, jeden Karviné a proti Zlínu zapsal první ligový hattrick v kariéře. Při ráně Petera Olayinky, kterou tečoval a zvyšoval na 3:0, měl i štěstí. Ovšem v zakončení je precizní, důrazný, dobře si vybírá místo. Má parádní formu.

    Kuchtova paráda na 5:0 ještě jednou! Podívejte se na krásný brejk ze všech úhlů
    Video se připravuje ...

    Zlín - Slavia: Kuchtův hattrick! Překrásný brejk završuje bůra, 0:5
    Video se připravuje ...

  • Síla na pravé straně

    Alexander Bah + Abdallah Sima. Pravá strana slávistické sestavy má být velkou zbraní a zápas ve Zlíně to plně potvrdil. Bek z Dánska a křídlo ze Senegalu soupeře rozcupovali rychlostí, obratností, celkovou kvalitou, spolupráce dvou legionářů fungovala výborně. Bah předvedl zatím nejvýraznější výkon po zimním příchodu do Edenu, živě se pohyboval, podílel se na první brance, u druhé asistoval. Natankoval dávku sebevědomí. Sima hrál taky dobře, zaznamenal přímou asistenci na gól, sám se i nádherně levačkou trefil. Zatím potvrzuje, že jeho entrée na podzim nebylo jen plácnutí do vody. S Bahem si mohou dobře rozumět a vyhovět. 

    Zlín - Slavia: Neuvěřitelná trefa! Sima nádhernou utaženou trefou zvyšuje na 4:0
    Video se připravuje ...

  • Opět bez nuly

    Slavia na jaře zatím neudržela čisté konto, což platí i po čtvrtém soutěžním zápase v novém kalendářním roce. V prvním poločase defenziva červenobílých ještě odolala, byť Zlín několik zajímavých ofenzivních akcí měl. Ve druhé půli „sešívaní“ neslevili z velmi ofenzivního stylu hry, jejich obrana nepůsobila nejpevněji a dvakrát inkasovali. Třeba na Tarasi Kačarabovi, který nahradil zraněného Davida Hovorku, bylo vidět, že se s týmem stále sžívá a v defenzivní činnosti není úplně přesvědčivý. Nula vzadu by se jasnému lídrovi FORTUNA:LIGY hodila.

    Zlín - Slavia: Poznar se dočkal! V zakončení byl důraznější, 2:5
    Video se připravuje ...

  • Slavia mohla pošetřit síly

    Už v neděli čeká Slavii zajímavý test. Doma přivítá velmi dobře hrající Jablonec, který momentálně trůní na druhém místě. Trenér Jindřich Trpišovský jistě přivítal, že už po hodině hry mohl v klidu stáhnout tři důležité hráče – Abdallaha Simu, Nicolae Stancia a Jana Kuchtu. Slavia jela celkově ve druhé půli v trochu úspornějším režimu.  

    Trpišovský: Chtěli jsme pořád hrát nahoru dolu. Hovorka? Snad v pořádku
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud