3. února 2021 • 12:30

Liga očima fanoušků: Stogólová Slavia a shnilá Sparta. Baník volá Vrbu domů

Autor: iSport.cz, šf
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Na Slavii vládne pohoda - za týden dala dvěma soupeřům v součtu devět gólů, ligu má rozjetou na stovku vstřelených branek a ještě přivedla domů miláčka davů Simona Deliho. Homecoming by rádi viděli i fanoušci Baníku, Luboše Kozla by chtěli nahradit Pavlem Vrbou. V Plzni si uvědomili, že zlatá éra už je definitivně v prachu, výkony nových mladých tváří ale dávají naději do nejbližší budoucnosti. Sparta po prohře s Bohemians řeší krizi a letargii na všech frontách, to "klokani" slaví historickou výhru. Ale i na ní by šlo něco zlepšit... Podívejte se na pravidelný pohled fanoušků na ligové dění:

  • SLAVIA PRAHA

    Neskutečný týden, jedeme na 100 gólů

    Za jeden týden se dá stihnout mnoho věcí. Ve světě třeba postaví i mnoho kilometrů dálnic a ve Slavii třeba dát 9 gólů dvěma soupeřům, přesunout na hostování bez opce náhradníka do osmého týmu německé Bundesligy bojujícího o poháry nebo přivést Simona Deliho, miláčka davů.

    Takový byl uplynulý slávistický týden. Bohatý o pozitivní zprávy. Taky se objevila jedna negativní, a sice faul Bořila, který nešetrně sestřelil jabloneckého Jovoviče. Následný hon je trochu přitažený za vlasy, ale chyba je určitě na straně Bóři.

    Ale buďme pozitivní! Zápas prvního s druhým ukázal, v jaké herní pohodě se nacházíme. Porazit Jablonec 3:0 s držením míče 72 % pro nás a přestřílet je 19:9 je neskutečná záležitost. Slavia se rozstřílela a přesně v polovině ligové soutěže má průměr 3 góly na zápas. Pokud si ho udrží, bude to na konci ligy přes 100 gólů, jak nás upozornil Ondra Kreml, a to k tomu nepočítáme poháry. Máme neskutečný tým – a nejen ten hráčský, ale i trenérský! 

    David Ocetník, 42 let, AREA 114

    SESTŘIH: Zlín - Slavia 2:6. Kanonádu řídil Kuchta hattrickem
    Video se připravuje ...

    SESTŘIH: Slavia - Jablonec 3:0. Exhibice prvního s druhým, Pražené vedou ligu o 12 bodů
    Video se připravuje ...

  • VIKTORIA PLZEŇ

    Staněk a Šulc na hřiště patří

    Tak, tak, světýlko na konci tunelu se na hřišti ukazuje. Ne, že by to byl v Ostravě nějaký bůhvíjaký výkon, domácí byli slabší, ale už se na to dalo docela koukat. Oni taky chtěli hrát fotbal, jenže ještě na to zřejmě nedorostli. V naší brance se ukazuje, že už při vší úctě k Hruškovi musel přijít někdo mladší a on bude muset přidat, pokud se chce do kisny ještě podívat. Staněk ukázal jako minule zákrok v pravý čas. I v poli to docela šlo, mladík Šulc na to mít bude. Ohrávejme všechny mladé, ať je z čeho brát. Zlatá éra je definitivně pryč a z náplav dobrý tým asi nepostavíme. Jo, ano, pokud budeme mít miliardu na rozpočet jako někdo. Když nemáme, berme, kde máme.

    V sobotu Liberec, hraje dobře, tak doufám v další pěkný fotbal a body pro nás. V hledišti jinak stále tma, obávám se, že na dlouho. Výborná vláda nás zásobuje dalšími a dalšími zákazy, metoda pokus, omyl, omyl, omyl. Jen nas... lidi, oni vám to spočítají. Je škoda, že teprve, až už jim nic jiného nezbude. Čest královně Viktorce, celý COVID i s naší vládou navždy pryč!

    Kovi. 52 let, koordinátor distribuce

    SESTŘIH: Baník - Plzeň 0:2. Viktoria vyhrála venku po čtyřech měsících, rozhodl Ondrášek
    Video se připravuje ...

  • SPARTA PRAHA

    Proč se v klubu NIC neděje?!

    Překvapení, senzace, šok. To byly první ohlasy na „překvapivou“ prohru s Bohemkou. Jenže ono to zas takové překvapení není, výkony v posledních zápasech jsou spíš podprůměrné. Pokud takhle budeme pokračovat, začneme se bát i o třetí místo. Výsledky týmů okolo nám hrály do karet, jenže se konal návrat starých časů. Neschopnost vypořádat se s napadáním soupeře, nepřesnosti, pomalá rozehrávka až přes brankáře, a to i v situaci, kdy jsme potřebovali Bohemku zatlačit. Nemyslím si ale, že to je jen věc trenéra. Spíš se v klubu NIC neděje!

    Ve Spartě je stále něco shnilého, a pokud někdo nevymete ten chlív, bude to pořád dokola. Kde je například pan krizový manažer Čupr, který při příchodu vzletně mluvil o změnách a osobní odpovědnosti? Půl roku jsem o něm neslyšel a nic se neděje. Aspoň trochu radost mám z mladých a naší akademie. Jinak posily neposily, nevýrazné výkony a herní projev a stále výmluvy a berličky. Na závěr malé zamyšlení: Krejčí, Bucha, Bořil, tři podobné zákroky, ale potrestaný pouze Krejčí?!?

    Michal Šedivý. 52 let, outdoor expert

    SESTŘIH: Sparta - Bohemians 0:1. První výhru Klokanů po čtvrtstoletí zařídil Necid
    Video se připravuje ...

  • BANÍK OSTRAVA

    Jasná volba: Pavle, pojď domů!

    Říkalo se, že první a náročný měsíc tohoto roku ukáže, jakým směrem se bude tato sezona pro nás vyvíjet. V termínově nabitém lednu jsme odehráli pět utkání, z toho čtyři doma. Uhráli jsme pouhých pět bodů a vstřelili tři branky, z toho jednu si dal Zlín vlastní a jedna padla po šťastné dorážce krásné střely z dálky. Šancí si vypracováváme minimum, to samé platí o střelách na branku. Fotbalově lepší Liberec jsme porazili, ale druhý poločas s Plzní byla hrůza: beton a antifotbal v jednom.

    Může se stát, že je horší období a nedaří se. Ale přečíst si po zápase vyjádření trenéra Kozla, že kdo sleduje Baník, tak musí vidět posun, je nejen pro mě nepochopitelné. Buďto, a nejen já, nesleduji Baník, nebo moderním fotbalovým metodám našeho trenéra nerozumím. Kromě samotné hry pochybuji i o fyzické kondici některých hráčů. Plzeň nám vzhledem k pohárovým ambicím nastavila smutné zrcadlo. A mezi fanoušky v Ostravě se ve všech pádech skloňuje jméno trenéra Vrby. Za mě jasná volba: Pavle, pojď domů!

    David Liveč. 39 let, vedoucí prodeje

    iSport podcast: Řešil Baník Vrbu? Kde bude mít kouč příští angažmá?
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS PRAHA

    Takové penalty ne. Ani proti Spartě

    Pokud by mi před rokem někdo zkoušel namluvit, že Bohemka vyhraje v lednu ligový zápas na Spartě, tak bych se mu vysmál a začal o něho mít strach. Stalo se. Od doby, kdy naposledy, posbírali Letenští deset titulů a klokani čtyři sestupy a finanční klinickou smrt. Plichta s Opavou je zapomenuta, ale měla by zůstat varováním, protože přesně to jsou zápasy, které máme vyhrávat. V sobotu s Brnem nás čeká kvůli terénu spíše než fotbal zápas ve volném stylu, ale je třeba nečekané body potvrdit a nedovolit týmům zdola dostat se na dostřel.

    Ještě zpátky na Letnou. Nepamatuji, kdy tam naposledy Bohemka kopala penaltu. Tentokrát Levin šanci dostal a naložil s ní bídně, takřka ideálně kopnutá penalta pro brankáře. Druhá zahozená za sebou. Ale teď (hlavně když vím, jak zápas skončil) jsem za to rád. Dle mého se neměla vůbec kopat. Jsem proti takovým penaltám, kdy brankář sice dojede hráče, ale Necka absolutně netrefil zařízení a v době kontaktu se balon válel v 11. řadě na sedadle 25. Klokani bojují!

    Vít Lukeš. 28 let, živnostník

    Sparta - Bohemians: Ljovinovu penaltu skvěle zneškodnil Nita!
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud