Štěpán Filípek
Premium
6. února 2021 • 13:28

Jak Slavia našla zabijáky. Žasnou i sparťanští kanonýři Siegl s Lafatou

Autor: Štěpán Filípek, pj
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je úderka, která láduje do sítě jeden gól za druhým. Útočník Jan Kuchta jich nastřádal v půlce ligové sezony devět, záložník Abdallah Sima už deset. Přitom oba nastoupili jen dvanáctkrát. Pokud tempo vydrží, mohou se oba slávisté přehoupnout přes dvacet branek, což se žádné jiné dvojce z jednoho klubu ještě nepovedlo. A hegemon z Edenu by dokonce mohl atakovat 100 gólů. Čím to, že našel rovnou dva takové snajpry? Vedle jejich dispozic pomáhají změny ve hře týmu.



Skřípou zuby, s nelibostí, ale i trochou závisti koukají na druhý vltavský břeh. Sparťané nemají snadný život, musí sledovat, jak ligu válcuje jejich odvěký rival – Slavia. A nejen to. Vypadá to, že přibyl ještě jeden pádný důvod.

Vedení v dostizích o krále kanonýrů sice ještě z posledních sil drží Lukáš Juliš, ale je pod těžkou palbou. Doslova. Tlačí se na něj červenobílá dvojka Jan Kuchta – Abdallah Sima. A čeká se, že Juliše bez zraněného kumpána Adama Hložka, s nímž tvořil podobně disponované duo, brzo předběhne.

Úspěšné útočné dvojice ligové minulosti Úspěšné útočné dvojice ligové minulostiFoto iSport.cz

„To zranění mě mrzí, mohli jsme rozebírat nás a ne slávisty,“ pousměje se hořce šestinásobný nejlepší ligový šutér v dresu Jablonce a hlavně Sparty David Lafata. „V tom je rozdíl: Slavia najde alternativu. Ale když se zranil Hložek, tak jsme ve Spartě skončili.“

Podobně to vidí i Horst Siegl, jenž v rudém hru o trůn krále střelců ovládl čtyřikrát a řádil spolu s Vratislavem Lokvencem. „To, co se stalo Hložanovi, je velké neštěstí. Spartě strašně moc chybí. Kdyby hrál, byli by na tom s Juldou podobně jako Sima s Kuchtou,“ myslí si. „Na to, kolik zápasů odehráli, mají super čísla,“ přidává naoko neochotně, ale uznale na adresu konkurence.

Dlouho se přitom jako med táhlo téma, že slávisté nedisponují spolehlivým zabijákem v útoku, jakkoli i tak bylo fotbalové komando 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud