Jakub Dvořák
Premium
15. února 2021 • 19:22

Neposedný střelec Karlsson rozděluje experty. Proč (ne)má bránit?

Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Arjen Robben a spousta dalších křídel by dostala kopřivku. Bránit? Nespletli jste si jméno? Já útočím! Podobně to vidí i David Moberg Karlsson. Měl by však podobná privilegia mít i švédský fofrník ve službách Sparty? Na vydařené utkání v Olomouci o víkendu navázal hattrickem do sítě Karviné. A Pavel Vrba mu na značnou část defenzivních nedostatků vystavil omluvenku. „Těžší soupeři by Spartu za tohle vytrestali,“ varuje Libor Sionko.



Kudrliny na hlavě, vyplazený jazyk a rozdováděný přesně jako čert. Proti Karviné byl David Moberg Karlsson k nezastavení. Tři různá zakončení, tři parádní trefy. „Je to hráč, který baví diváky, na jeho hře není nutné něco změnit,“ vzkázal všem kritikům Pavel Vrba po Švédově one man show.

„U těchto hráčů je výhoda, že pokud dokážou v ofenzivě táhnout mužstvo, nemusíte tolik tlačit na to, aby byli důslednější v dalších věcech. Pokud bude hráč výjimečný v útočné fázi a nebude stoprocentní v defenzivě, není to velký problém,“ dodal Vrba.

Chvíle laskavostí pokračovala i při interview muže utkání. „Trenér mě využívá způsobem, který se mi líbí. Hraje mě tak, jak bych si představoval. Myslím, že máme stejný pohled na to, jak můžu být pro mužstvo přínosem. Dodává mi sebevědomí a mluví se mnou pozitivně. Líbí se mi jeho myšlení,“ opáčil Karlsson.

Sparťan David Moberg Karlsson
Sparťan David Moberg Karlsson

Zatímco slávisté poslední měsíce udivují totálním fotbalem, kde lechtivý hráč směrem do defenzivy nemá místo, sparťanská opora si užívá vysněné role. „David nám říkal, že ve Švédsku nebyl zvyklý bránit. V systému 4-3-3 hrál křídlo a operoval pouze na útočné polovině,“ popisuje vlastní zkušenost Jiří Saňák, který s Karlssonem pracoval v pozici asistenta trenéra Václava Jílka.

Jenže není zrovna tajemstvím, že česká FORTUNA:LIGA patří v Evropě mezi nejsoubojovější ligy. Co říkají data Wyscout, když se zaměříme na produktivní křídla z podobně urputných soutěží? Sparťanský střízlík podstoupí ve srovnání s hráči z Polska, Rumunska, Dánska, Norska či anglické Championship nejméně

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud