Martin Mls
Premium
20. února 2021 • 15:50

Černobílá hráz. Dynamo na jaře dostalo jediný gól, co stojí za pevnou obranou?

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak že to u vypoceného grafu vysvětloval svéráz Ludva Hovorka v seriálovém Okresním přeboru? „Čím víc gólů dáme, tím víc bodů máme.“ Pro fotbalové České Budějovice by se tahle poučka dala upravit takhle: čím méně gólů dostaneme, tím víc bodů máme. Parta trenéra Davida Horejše v šesti jarních zápasech inkasovala jen jednou, což z ní dělá zatím nejlépe bránící tým ligového roku. Pak je tu ještě oslnivá série 444 minut s nulou, nový klubový rekord Dynama. V zamčené části článku rozebírá důvody zpevnění obrany Jihočechů i Tomáš Sivok, co stojí za klubovou proměnou?



První zápas, první průšvih. Dynamo po báječné nováčkovské sezoně začalo tu další pohromou: hned v úvodním kole nové sezony schytalo výprask 0:6 od Slavie. „Katastrofální start,“ hlesl trenér David Horejš.

Když loni v létě skončil s fotbalem exreprezentační stoper Tomáš Sivok, kdekdo se o pevnost budějovické obrany bál. Černobílý tým v prvních třech kolech dostal dohromady deset gólů a město s dvěma pivovary a Černou věží začal obcházet fotbalový pesimismus. Ještě na konci podzimu byly Budějovice třinácté, jen šest bodů od sestupové hrany.

Střih: stejná sezona, ovšem jiné Dynamo. Už ve druhé polovině podzimu bylo soustředěnější, přesnější i sehranější. Je sedmé, nadějně daleko od ligového podpalubí. Gólový ohňostroj po zimních odchodech ofenzivních es Micka van Burena či Pavla Šulce nečekejte, ale obranu má na jaře nejlepší v lize. Letos zatím inkasovalo jen jednou, gólman Jaroslav Drobný si do branky smolně tečoval střelu z ostrého úhlu. Jednačtyřicetiletý veterán a o sedmnáct let mladší parťák Vojtěch Vorel nedostali gól už 444 minut v kuse – a jak v týdnu zmínil web Dynama, o jednu minutu tím vylepšili klubový rekord z roku 1986.

Taky se ptáte, co stojí za budějovickou proměnou? „Sešlo se víc věcí,“ odpoví Horejšův asistent Jiří Kohout. „Všechno do sebe krásně zapadlo.“

Předně: povedlo se najít náhradu za exšéfa obrany Sivoka. „Že bych

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud