Květoslav Šimek
4. března 2021 • 11:43

Fotbalový Gretzky? Kdepak, číslo mám podle mamky, říká karvinská posila

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ofenzivní estonský záložník Vlasiy Sinyavskiy (24) má za sebou první minuty ve FORTUNA:LIZE v dresu MFK Karviná. Po hrubě nevydařené první půli v Mladé Boleslavi (0:2) ho trenér Juraj Jarábek premiérově poslal do hry. K obratu to nevedlo, ale zaujal. Nejenom zajímavým číslem 99 na zádech.



Fotbalový Wayne Gretzky? Táta legendárního hokejisty Walter sice pocházel z Východu, konkrétně z rodiny emigrantů z Grodna, ale v tom žádná souvislost není. Důvody jsou prozaičtější. „Moje mamka má tohle číslo ráda, navíc se stejným číslem jsem hrál i za Floru Tallin,“ vysvětloval Sinyavskiy na stránkách karvinského klubu. „Tady bylo číslo 99 volné, tak jsem si ho vybral.“

Do Karviné přišel estonský reprezentant poslední možný den přestupního termínu z Flory Tallin. Transfer se nerodil lehce, Sinyavskiy byl klíčovým hráčem třináctinásobných mistrů země. Smlouvu podepsal na rok a půl s opcí. V Karviné je historicky druhým Estoncem - prvním byl Sander Puri v postupové sezoně 2015/16.

„Vlasiy je rychlostní, tahový hráč,“ pochvaloval si sportovní ředitel Lubomír Vlk. „Vypadá velice dobře, předpoklady rozhodně má. S aklimatizací nebude problém, na aktuální meteorologické podmínky je zvyklý. Spíš to bude o adaptaci na českou ligu. Věřím, že nám na krajích hřiště pomůže a potvrdí své kvality.“

Radost fotbalistů Mladé Boleslavi po gólu Jaromíra Zmrhala proti Karviné
Radost fotbalistů Mladé Boleslavi po gólu Jaromíra Zmrhala proti Karviné

Rodák z města Narva, které leží na východě Estonské republiky v blízkosti hranic s Ruskem, je trojnásobným mistrem své země. Dvakrát slavil titul s Florou Tallin, jednou s Nomme Kalju. „Jsem šťastný, že jsem součástí tohoto klubu a těším se, až týmu pomůžu. Chci pravidelně hrát a pomoct k dobrým výsledkům,“ říkal po příchodu na začátku února.

Proti Spartě (3:4) a Liberci (1:1) nebyl ani na střídačce. Po lehkém svalovém zranění doháněl kondici, minulý týden poprvé s karvinským týmem naplno trénoval. Do Mladé Boleslavi odcestoval jako náhradník. A po přestávce šel na plac místo levého obránce Róberta Mazáně. Podpořit ofenzivu.

„Nečekal jsem, že půjdu do zápasu tak brzy,“ přiznal Sinyavskiy. „Proto i moje pocity jsou rozporuplné. Na jednu stranu jsem moc rád, že jsem debutoval v dresu Karviné a dostal šanci, na druhou stranu jsme prohráli. Takže to mě štve.“

Zapadnout do karvinského týmu nebyl podle jeho slov problém. „Spoluhráči mi pomohli, stejně tak realizační tým. Jsem jim za to moc vděčný a všechno je v pořádku. Mám také radost, že jsem zase zdravý. Nemohl jsem hrát kvůli nataženému svalu. Ale už je všechno v pořádku.“

Karvinští v neděli ve 22. kole FORTUNA:LIGY hostí Zbrojovku Brno (14 hodin). Musí zabrat. Z posledních osmi zápasů porazili pouze poslední Opavu (3:1), remizovali v Teplicích (2:2) a s Libercem (1:1). Ztráty se špičkou ligy (na Slovácku 0:2, se Slavií 1:3 a na Spartě 3:4) se dají pochopit, nicméně po minulé bitvě v Mladé Boleslavi byl trenér Juraj Jarábek hrubě nespokojen s řadou borců. Otvírá se tím prostor pro estonského rychlíka s Gretzkyho číslem?

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Karviná 2:0. Středočeši vyhráli po dvanácti zápasech, Jarolím slaví první výhru
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud