Jan Malý
8. března 2021 • 05:00

Slavia vs. Baník: Fillův zkrat, vzpruha pro Masopusta i vachrlatý střed obrany

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
25
  • Co ukázal duel Slavie s Baníkem?Co ukázal duel Slavie s Baníkem?FOTO: koláž iSport.cz

    Brzké vyloučení Martina Filla, vedení 2:0, pohoda pro Slavii. Řeklo by se, že v Edenu vše směřovalo k popravě Baníku. Jenže omyl. Výkon červenobílých po přestávce klesal, až málem o výhru přišli. Slavia nakonec Baník udolala 2:1. Co nejočekávanější utkání 22. kola FORTUNA:LIGY ukázalo? 

  • Nesmyslný zákrok Filla

    Hráči Baníku se asi chtěli na půdě ligového lídra před novým trenérem předvést, jenže Martin Fillo ve třetí minutě psychicky úplně vyhořel. S Janem Bořilem se pošťuchoval, až ho rukou udeřil do obličeje. Zkrat, nesmyslný zákrok. Rozhodčí Ondřej Pechanec neváhal, ihned k Fillovi běžel a vyloučil ho. Počínal si dobře, alibisticky nekoukal na to, kolikátá minuta běží a jak svým verdiktem může ovlivnit zápas. Fillo si červenou kartu zasloužil. „Všem se v kabině omluvil. Je to hloupost a chyba. Mrzí mě, že se to stalo tak zkušenému hráči,“ komentoval situaci ostravský kouč Ondřej Smetana.

    Slavia - Baník: Fillo jde už po třech minutách do sprch za potyčku s Bořilem!
    Video se připravuje ...

  • Dva rozdílné poločasy Slavie

    Slavia po vyloučení Filla opanovala dění na hřišti, otřeseného a oslabeného soupeře začala drtit, brzy udeřila. Červenobílí s chutí kombinovali, svěže se pohybovali, přidali druhý gól. Ale druhý poločas? Kdo si vsadil na příděl Baníku, prodělal. Domácí úplně vypadli z role, inkasovali, nezískávali míče, ledabyle nakládali s útočnými akcemi, třepali se o výhru do poslední vteřiny, v níž velmi nadějnou akci nedotáhl do gólu Daniel Tetour. Slávisté si nemohli dovolit pošetřit energii před čtvrteční bitvou s Glasgow Rangers v Evropské lize. „Odehráli jsme katastrofální druhý poločas,“ ucedil slávistický trenér Jindřich Trpišovský. Kapitán „sešívaných“ Jan Bořil k týmu v kabině důrazně promluvil. „Nelíbilo se mi, že jsme ve druhém poločase nehráli týmově. Každý chtěl dát za každou cenu gól. Měli jsme hodně ztrát, nikdo se moc nenabízel, nehráli jsme kombinačně. To štvalo mě i další kluky. Vzal jsem si v kabině slovo, musel jsem to říct týmu,“ vysvětlil Bořil. 

    SESTŘIH: Slavia - Baník 2:1. Výhra s odřenýma ušima, hosté takřka celý zápas v deseti
    Video se připravuje ...

  • Statečný odpor Baníku

    Události prvního poločasu hráče Baníku omráčily. Jenže po přestávce se Ostravané obdivuhodně zvedli, hráli se třemi stopery, do tohoto rozestavení přešli v průběhu první půle. Ukázali morální sílu, přidali chuť, rvavost, i v oslabení dokázali být nebezpeční. Prosazovali se jednoduchostí, přímočarostí a rychlostí, po zisku míče pelášili vpřed, jejich hru rozkmital například mladý a hbitý Nigerijec Yira Sor. Střídání se novému kouči Ondřeji Smetanovi povedla. Remíza nebyla nakonec pro Baník tak utopická, nevisela tak vysoko, a i když hosté nakonec padli 1:2, hráči se Smetanovi docela předvedli. „Nenechali jsme se zlomit, oddřeli jsme to. Přebral jsem velmi dobrý tým,“ podotkl Smetana.  

    Smetana po Slavii: Chválím za druhý poločas. Sora jsme mohli nasadit dřív
    Video se připravuje ...

  • Vachrlatý střed obrany červenobílých

    Ondřej Kúdela stál kvůli trestu za žluté karty, David Zima zůstal zachumlaný mezi náhradníky, a tak ve stoperské dvojici spolupracovali Taras Kačaraba a Simon Deli. První půli zvládli, ve druhé měli velké problémy s rychlými hráči Baníku, Kačaraba si dal i nešťastně vlastní gól. „Působili velice nejistým dojmem,“ viděl zkušený trenér Miroslav Koubek ve studiu O2 TV Fotbal. Příkladem budiž situace ze 74. minuty, kdy špatnou komunikaci mezi stopery a brankářem Ondřejem Koláře málem potrestal Yira Sor. Nedodali hře takový klid, jaký bývá, když je na hřišti Kúdela. Ostatně i na jeho absenci Jindřich Trpišovský upozornil. „Ondra nám chyběl v organizaci hry a v rozehrávce, pod tlakem jsme spoustu míčů zbytečně nakopávali,“ prohodil slávistický trenér. A jak viděl souhru Kačaraby s Delim? „Nebylo to úplně špatné na to, že spolu hráli poprvé, ale bylo vidět, že si na sebe v některých situacích zvykají,“ uvedl Trpišovský.

    Slavia - Baník: Svozilovu hlavičku si do sítě srazil Kačaraba, 2:1!
    Video se připravuje ...

  • Vzpruha pro Masopusta

    Pozitivum, které slávistického trenéra potěšilo. Lukáš Masopust se v 7. minutě krásnou ranou za hranicí vápna prosadil. Dal druhou branku v sezoně, poprvé se trefil hned úvodním kole v Českých Budějovicích. Celkově se snažil, povedeným centrem našel Jana Bořila, jehož hlavičku vytáhl Jan Laštůvka. Jednou lacině ztratil míč v nebezpečném prostoru a nabídl Baníku brejk. Pro Masopusta ale gól znamená velkou vzpruhu, po lednovém příchodu Alexandra Baha na pozici pravého beka a při fazoně Abdallaha Simy na pravém křídle se octil v těžké pozici. „Jsem za něj rád. Lukáš byl na podzim klíčový hráč, hodně nám pomohl v rozhodujících zápasech, patřil k nejlepším hráčům. Pak přišel Alex Bah, ale máme na pravou stranu tři stěžejní hráče. Prošel si i zraněními, teď už je stoprocentně v pořádku. Je to důležitý hráč týmu, má svou kvalitu, což ukázal v tom zakončení. Měl i pár dalších zajímavých momentů,“ podotkl o Masopustovi kouč Trpišovský.

    Slavia - Baník: Masopust nádherně zakroutil ránu za Laštůvku, 1:0!
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
25

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud