Radek Špryňar
4. dubna 2021 • 19:25

Co ukázala Plzeň: Kalvachova sbírka, nej úsek sezony i trvající starost

Autor: Radek Špryňar, jon
Vstoupit do diskuse
1
  • Plzeňský záložník Šimon Falta vstřelil proti Českým Budějovicím druhou branku západočeského týmuPlzeňský záložník Šimon Falta vstřelil proti Českým Budějovicím druhou branku západočeského týmuFOTO: Pavel Mazáč / Sport

    Výhra nad Českými Budějovicemi (2:1) všechny v plzeňské Viktorii jistě potěšila. Západočeši nastoupili po dlouhé pauze s velkou chutí, v utkání dominovali. Nicméně u výkonu Guľovy party se daly najít i nedostatky. Favorit utkání musel šlapat do posledních minut, aby o důležité body nepřišel. Co ukázalo nedělní utkání?

  • Herní dominance vs. komplikovanost

    V držení míče byla Viktoria třiašedesát procent času. Od první chvíle dávala jasně najevo, že bude pánem situace. „Úvodních dvacet minut sneslo z naší strany velmi přísná kritéria, jen škoda, že jsme soupeře neotevřeli dřív,“ litoval trenér Adrian Guľa. Českobudějovickým nezbývalo nic jiného, než běhat bez míče a spoléhat se na občasný rušivý kontr. Plzeň si z neustálého tlaku vytvořila několik velmi dobrých šancí, dala dva góly, přesto její hra byla v některých fázích až příliš komplikovaná, a to zejména v okolí šestnáctky. Po pauze se o chlup zlepšila, zjednodušila předfinální fázi. Po nucené koronavirové pauze si zapsala důležitý triumf 2:1.

    Plzeň - České Budějovice: Krásný ťukes Buchy s Ondráškem skončil ranou vedle
    Video se připravuje ...

  • Sbírka krásných gólů. Autor: Lukáš Kalvach

    Když se viktoriánská třiadvacítka čas od času trefí, většinou z gólové rány plesá srdce a fanoušci nadšeně loví v mobilech opakované záznamy. Stejně jako proti Českým Budějovicím. V prvním poločase si český reprezentant počíhal na odražený balon po rohovém kopu a pravačkou z voleje zamířil krásně k tyči. Báječná chvíle! Sbírka krásných gólů, to bude jednou poetická klasika plzeňského autora Lukáše Kalvacha.

    Plzeň - České Budějovice: Nádherný Kalvachův volej zapadl k tyči, 1:0!
    Video se připravuje ...

  • 21 střel, 2 góly. Efektivita neodcházející starostí

    Nedostatečný počet proměněných šancí je tématem prakticky každého zápasu Viktorie. Tým Adriana Guľy si v zápase vytvoří solidní počet střeleckých pozic, ale v zakončení se chová rozmařile, laxně, nedůrazně. Proto zápasy dohrává ve stresu, s obavou, že hubený náskok může po jedné chybě vyšumět do ztracena. Plzeň v lize zvítězila o gól třikrát za sebou, nejinak tomu bylo proti Českým Budějovicím. Přitom vyslala úctyhodných jednadvacet střel, devětkrát trefila prostor mezi tyčemi, rány Ba Louy a Beauguela zastavilo břevno. „Zápas jsme ale kontrolovali, soupeře jsme do ničeho nepustili,“ pochvaloval si slovenský kouč. Nicméně efektivita je neodcházející starostí šestého celku F:L.

    Plzeň - České Budějovice: Břevno a tyč! Vorel famózně vytáhl Ba Louovu střelu
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Výsledkově nejlepší období

    Čtyři ligové výhry v řadě, navrch jedna pohárová s druholigovým lídrem Hradcem Králové. Suma sumárum: Plzeň si užívá nejlepšího úseku sezony. V ročníku dosud nastřádala nejvíce čtyři vítězství za sebou, jenže to se v kalendáři otáčely listy měsíce září… Aktuální vítěznou jízdu by Viktoria moc ráda potvrdila ve středu, kdy ve čtvrtfinále MOL Cupu hostí Liberec. Právě z této soutěže vede snazší cesta do Evropy. Navíc Plzeň touží prolomit více než dvouleté čekání na jednu z trofejí.

    Plzeň - České Budějovice: Novák na vzdálenější tyči zpražil Štruncovy sady, 1:1!
    Video se připravuje ...

  • Čekání Falty skončilo

    Až v jedenáctém soutěžním utkání po příchodu do Plzně skóroval Šimon Falta. V druhém poločase si po rychlé kombinaci mezi Pavlem Buchou a Adrielem Ba Louou naběhl do nebezpečného prostoru ve vápně a ranou pod břevno vrátil Viktorii vedení 2:1. Tímto výsledkem zápas skončil. Exolomoucký záložník si tak zapsal do statistik vítěznou branku. Přímý podíl na zisku tří bodů měl i v předchozím duelu s Olomoucí, kdy na jediný gól zápasu nahrával Jean-David Beauguelovi.

    Plzeň - České Budějovice: Falta zužitkoval krásnou akci Viktorie a vrací vedení! 2:1
    Video se připravuje ...

  • Plzeňský útočník Zdeněk Ondrášek během utkání proti Českým Budějovicím
    Plzeňský útočník Zdeněk Ondrášek během utkání proti Českým Budějovicím

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud