7. dubna 2021 • 13:40

Liga očima fanoušků: Derby nebo Arsenal? Oboje! Jindřišek je terminátor

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Kapitán týmu Josef Jindřišek dohrával zápas s otřesem mozkuKapitán týmu Josef Jindřišek dohrával zápas s otřesem mozkuFOTO: ČTK / Vondrouš Roman

    Fotbalisty Slavie čeká velmi náročné období, během pár dní dvakrát změří síly s Arsenalem a mezitím odehrají derby se Spartou. Na co z toho se zaměřit? Sešívaní přeci musí zvládnout obojí! Na Spartě jsou v dobrém rozmaru jednak díky hattricku Ladislava Krejčího ml., ale také díky povaze trenéra, který se nenechá uspokojit a ví, že těžké zápasy teprve přijdou. „Nemáme se za co omlouvat,“ připomíná fanoušek Baníku historii otroctví a vrací se k rasisickému incidentu. Klokani zase vyzdvihují kapitána a terminátora týmu Josefa Jindřiška. Přečtěte si, co na události uplynulého týdne říkají fanoušci pěti ligových klubů.

  • SLAVIA PRAHA

    Arsenal, nebo derby? Zvládněme obojí!

    Po reprezentačních povinnostech přišly klubové a remíza 0:0 v Brně. Chudák Matyáš Vágner, není co mu vyčíst, snad se brzy oklepe. Výsledkově to není žádná tragédie, bodový polštář je stále dostatečný. I když je lepší si jej držet než z něj ukrajovat. Jednalo se ale jen o malý zápas před opravdu velkými. Ve čtvrtek Arsenal, v neděli derby a poté zase Arsenal. Když ale sečteme nabitý program, onemocnění a zranění, opravdu začínáme být dost zdecimovaní.

    Pro Slavii samozřejmě musí být priorita ligový titul, ale opravdu bych rád postoupil do další fáze Evropské ligy, snad se to týmu podaří. Otázkou je, jak budeme hrát bez Kúdely, respektive Deliho. To je velký zásah do sestavy. Věřím však, že trenéři opět něco překvapivého vymyslí. Jinak se dost usmívám nad postojem velké části slávistů, kteří chtějí radši výhru v derby než postup přes Arsenal. Co by na to asi v Londýně říkali? Já osobně chci výhru v obou zápasech. Jsme přece Slavia a musíme mít ty nejvyšší cíle!

    DAVID OCETNÍK. 42 let, AREA 114

    INSIDER s Martinem Jiránkem: Kolář v bráně na Arsenalu? Určitě neriskovat!
    Video se připravuje ...

    iSport podcast: Nevyzpytatelný Arsenal. Kudy pro Slavii vede cesta přes Gunners?
    Video se připravuje ...

  • VIKTORIA PLZEŇ

    To už tady dlouho nebylo!

    Po neplánované pauze, která se protáhla na měsíc, vyběhli naši hráči opět k zápasu. Nyní se to bude na ně valit kvapíkovým tempem. Budějovice nepřijely jen bránit, to už jsme od loňska věděli. Od začátku jsme je tedy zmáčkli a on ten citron šťávu dal. Trefili se Kalvach a Falta, kteří na to již dost dlouho čekali, obě branky byly pěkné. Jen kdyby nebylo těch okének v obraně, to je prostě naše momentální slabina. Ještě dávat víc branek, to by bylo žůžo. Takhle se člověk musí klepat až do konce, aby tam náhodou něco nespadlo.

    Pět výher za sebou, to už tady dlouho nebylo, jen ať to pokračuje. Soupeř nespí, když vidím poslední výsledky Sparty, není to úplně pro nás rychtyk, to si přiznejme. Jenže my jsme Plzeň a ta se umí na takové zápasy připravit a protivníkům je znechutit. Tak se na to budeme těšit. V hledišti teda určitě ne, tak aspoň u televize s popcornem v ruce…

    Čest královně Viktorce, celý COVID i s vládou navždy pryč!

    KOVI. 52 let, koordinátor distribuce

    SESTŘIH: Plzeň - České Budějovice 2:1. Drama i pohoda, o výhře rozhodl Falta
    Video se připravuje ...

    Guľa po výhře Plzně: Zachovali jsme klid, zápas jsme kontrolovali
    Video se připravuje ...

  • SPARTA PRAHA

    Vzpruha pro Láďu, Vrba to vidí dobře

    Sedmička ve skóre zápasu s Teplicemi vypadá moc dobře, a pokud bychom proměnili i některé další velké šance, mohla padnout i magická desítka. Hattrick Ládi Krejčího mě potěšil hned ze dvou důvodů. Je super, když máte dobrého defenzivního záložníka, který je navíc gólový. A po kritice, která se po šampionátu jedenadvacítek na lvíčata snesla, to pro Láďu byla určitě vzpruha. Škoda, že u takového zápasu nemohli být diváci, možná by nás k desítce povzbuzováním dohnali.

    Jinak jsem si v týdnu se zájmem přečetl ve Sportu rozhovor s trenérem Vrbou. Je sympatické, že se nijak neschovává za obecné fráze a jasně si vytyčil svoje cíle. Stejně tak se mi líbí, jak pozitivně hodnotí mladé talentované hráče, které má v kádru. No a v neposlední řadě se mi zamlouvalo, že dosavadní výsledky nijak nepřeceňuje, protože skutečné prověrky nás i podle mého názoru teprve čekají. A začne to hned dnes pohárem s Jabloncem...

    Úplně na konec si opět neodpustím povzdechnutí: Zase ten VAR!

    MICHAL ŠEDIVÝ. 52 LET, OUTDOOR EXPERT

    SESTŘIH: Sparta - Teplice 7:2. Totální demolice, Krejčí slavil hattrick!
    Video se připravuje ...

    iSport podcast: Z Vrby ve Spartě srší sebevědomí. Pořád na ni má, hráče tréninky baví
    Video se připravuje ...

    Krejčí po hattricku: Ve vápnech se cítím silný. Díky klukům za šanci kopat penaltu
    Video se připravuje ...

  • BANÍK OSTRAVA

    Nemáme se za co omlouvat

    Zpětně, i když jsem nechtěl, se musím vyjádřit k údajnému slávistickému (českému) rasismu, který je nám Západem vrchem spodem podsouván. To, že Kúdela dostal naloženo pěstí, se neřeší, horší je, že něco (možná) řekl. Kam to spějeme. Naopak mě velmi potěšila repre, která si před zápasem s Walesem neklekla, ale prokázala respekt jinak. My jsme na rozdíl od Angličanů, Francouzů nebo Američanů nikdy Afričany nekolonizovali a nezotročovali, tudíž se nemáme vůbec za co omlouvat, natož klečet! Svoje naoko černé svědomí a vinu se snaží Západ přenést na nás, na Slovany.

    Ale – dá se říct – z politiky zpátky k Baníčku. V Liberci jsme podali velmi slušný výkon. Po dlouhé době jsme mohli pod Ještědem vyhrát, nebýt žalostného anebo smolného zakončení. Domácí jsme celý zápas přehrávali, skoro k ničemu jsme je nepustili. Byla to jasná ztráta dvou bodů. Ale na takovém výkonu a stylu hry se dá jednoznačně stavět. Jsem přesvědčen, že derby zvládneme za tři body a časem se posuneme v tabulce výše.

    David Liveč. 40 let, vedoucí prodeje

    SESTŘIH: Liberec - Baník 0:0. Tlak hostů nestačil, Stronati nedal penaltu
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS PRAHA 1905

    Tradice dodržena a Pepa je terminátor

    Po reprezentační přestávce byla v Ďolíčku dodržena tradice, že první zápas za moc nestojí. Šancí poskromnu, fotbal nevábný, a když už klokani dostali kulatý nesmysl do brány, tak zasáhlo video. Nešťastníkem byl opět David Puškáč, kterému gól zkrátka není souzen. Jeho zakončení bylo sice lahůdkové, ale málo platné. Kdo z klokanů vynikal, byl Dan Köstl, který se proměnil v likvidátora. Nejprve solidním direktem (k mému údivu bez trestu) vypnul protihráče, aby následně neskutečnou ranou při odkopu poslal k zemi vlastního kapitána.

    Pepa Jindřišek zápas dohrál. Až vyšetření po utkání zjistilo, že s otřesem mozku. Terminátor! Vzhledem k postavení v tabulce by klokaní veřejnost bod před zápasem nejspíš brala a také se ho dočkala. Utkání jinak než bezbrankovou remízou ani skončit nemohlo. V pátek nastoupí Bohemka v Ďolíčku jako hostující tým. Nevídaná situace, ale berme jako pozitivní, že pytel se třemi body nebude třeba vláčet nikam daleko. Klokani bojují!

    Vít Lukeš. 28 let, živnostník

    Bohemians - Jablonec: Köstl ultimátní bombou málem ustřelil Jindřiškovi hlavu
    Video se připravuje ...

    SESTŘIH: Bohemians - Jablonec 0:0. Bitva bez gólů, trefa Puškáče neplatila
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud