Michal Kvasnica
10. dubna 2021 • 11:50

PĚT taháků derby Baník - Opava: možná posila i řízný Svozil

Vstoupit do diskuse
1
  • Video se připravuje ...

    Ve stínu nedělního derby pražských „S“ se dnes (16.00) o čtyři sta kilometrů východním směrem koná předkrm v podobě střetu slezských rivalů. Baník hraje o čest a o druhou výhru pro trenéra Ondřeje Smetanu, naopak Opava o jednu z posledních nadějí na útok tabulkou vzhůru a vysněné vyhnutí se sestupu. Deník Sport vybral pět největších taháků zápasu.

  • První derby pro Smetanu

    Pět utkání odkoučoval Ondřej Smetana, a nutno dodat, že až na Příbram se v nich Baník střetl se soupeři z kategorie top. I proto bilance 1 – 1 – 3 navzdory hernímu progresu nevypadá bůhvíjak. Opava je – při vší úctě – týmem, který Ostravští musejí porazit. Zvlášť doma.

    „Jenže je tam úskalí derby,“ připomíná Smetana správně faktor, který ve vyhrocených utkáních mezi rivaly maže roli favorita. A taky přináší velmi nečekané záležitosti, třeba jako na podzim. Smetana zažije premiéru.

    „Opava je lépe připravená než Příbram, přijede nažhavená. Cítím, že jsme pod správným tlakem, ale chceme zápas zvládnout.“
    Ondřej Smetana, trenér Baníku o soupeři

    Smetana po Slavii: Chválím za druhý poločas. Sora jsme mohli nasadit dřív
    Video se připravuje ...

  • Specialista na opačné straně

    Expert na slezská derby? Kdo jiný než vytáhlý hroťák Tomáš Smola. V listopadu 2018 rozhodl o výhře Opavy, v srpnu 2019 si to samé zopakoval v dresu Baníku. Góly slavil naplno, emoce pořádně vyšrouboval. Dnes je 32letý útočník zpátky v SFC, a byť zřejmě do utkání nenastoupí v základní sestavě, jakmile do něj zasáhne, může být rušno. Ještě v září totiž s ostravskými spoluhráči obýval kabinu na Bazalech a patřil do kádru kouče Luboše Kozla. Zúročí zkušenosti?

    „Mimo hru je Paťa Hellebrand, Tomáš Čvančara má kvůli kolenu po sezoně. Nemocný byl Joss Didiba. Je to komplikace.“
    Radoslav Kováč, kouč Opavy o zdravotním stavu mužstva

    Opava - Pardubice: Smola proměnil penaltu, 1:0
    Video se připravuje ...

  • Uzdravující se Brazilec za Filla?

    Zkušený veterán Martin Fillo, jenž se pod Ondřejem Smetanou vrátil po dlouhé době na svou oblíbenou pozici pravého záložníka, kde dobře kooperoval s bekem Janem Juroškou, bude absentovat kvůli čtyřem žlutým kartám. Nabízí se tak návrat do sestavy Carlose de Azeveda, nejproduktivnějšího hráče týmu, který už by měl být zdravotně v pořádku. Další varianty? Je jich dost: Daniel Holzer, Yira Sor, David Buchta či bek Muhammed Sanneh a Juroška nad ním.

    8+2
    Azevedova bilance gólů a asistencí v této sezoně

    Č. Budějovice - Baník: Azevedo po signálu nebezpečně pálil mimo
    Video se připravuje ...

  • Pozornost upřená na Tiehiho

    Jak již deník Sport avizoval, na listu vytipovaných potenciálních posil Baníku se nachází jméno opavského Christa Tiehiho. Francouzský defenzivní záložník se tak rázem stává jednou z nejsledovanějších postav duelu. Za úkol bude mít pokrytí kreativního Daniela Tetoura. Lehce pikantní může být mač rovněž pro další hráče: Matěje Helešice, jenž v Ostravě působil, či Štěpána Harazima, kterého FCB loni lákal. Lukáš Kania, host v Opavě, po dohodě klubů nesmí nastoupit.

    1395
    Počet Tiehiho minut ve FORTUNA:LIZE

    Olomouc - Opava: Tiéhi dohrál! Po druhé žluté kartě ho sudí Lerch poslal předčasně do kabiny
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Svozil bude opět hodně slyšet

    Poslední prosincové derby ve prospěch Baníku nerozhodl Tomáš Smola, který v tu dobu působil v Rumunsku, ale Jaroslav Svozil, další někdejší opora soupeře. Mělo to grády, jiskřilo se nejen na trávníku, ale i mezi lavičkami. A vzhledem k tomu, že si Svozil mezitím mnohem víc upevnil své místo v ostravské základní sestavě, a tomu, že důrazný stoper patří mezi nejemotivnější fotbalisty FORTUNA:LIGY, o říz bude opět postaráno. Minule se „štengroval“ s Janem Žídkem, co dnes?

    "Hlavu máme nastavenou na úspěch. Celý týden tvrdě makáme na tom, abychom vyhráli a předvedli i kvalitní výkon."
    Jaroslav Svozil, stoper Ostravy o motivaci

    Opava - Baník: Infarktový závěr! Svozil po Fleišmanově břevnu rozhoduje, 1:2!
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud